Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 5:41:05 μμ
etpa

Σχόλια

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008 04:03

Οραμα για τη χώρα!

Συντάκτης:
Ο κ. Τσιτουρίδης επέλεξε και στους κιλκισιώτες της Θεσσαλονίκης να κάνει τον απολογισμό των 20 χρόνων της πολιτικής του διαδρομής. Και δεν στάθηκε μόνο στα του Κιλκίς. Ο Σάββας έδωσε ταυτόχρονα και το όραμά του για τη χώρα, με ηγέτη βεβαίως τον Κώστα Καραμανλή.
Στέλνει μήνυμα ο βουλευτής του Κιλκίς, ο οποίος ανέφερε πως βρέθηκε στο στόχαστρο, γιατί δεν δέχθηκε να σκύψει τη μέση σε εξωθεσμικά κέντρα των Αθηνών.

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008 04:02

Συντροφικά

Συντάκτης:
Εκλογές για συνέδρους είχαν οι πράσινοι, την Κυριακή. Και, βεβαίως, δεν έλειψαν τα αλληλοπειράγματα μεταξύ των συντρόφων των δύο “μπλοκ”.
Κάποια στιγμή λοιπόν εμφανίζεται ο Ηλίας Χαραλαμπίδης. Ο γνωστός “λαϊκός” είχε εμφάνιση ταλαιπωρημένου αγρότη. Φόρμες εργασίας, μπότες, καπέλο και φυσικά πολύ χώμα!
Ο Παν. Τσαχουρίδης δεν έχασε την ευκαιρία:
-  Ηλία σκέψου πώς σε είχε ο Σημίτης και κοίτα πως σε κατάντησε ο Παπανδρέου.
Η ομήγυρη ξεκαρδίστηκε αλλά ο “λαϊκός” δεν το χώνεψε εύκολα.
Και στα μεγάλα ζόρια οι  πράσινοι έχουν χιούμορ.
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008 06:08

Στα Δικαστήρια Δήμπαλας και Καλπακίδης!

Συντάκτης:
Μόνο στο δήμο Δοϊράνης μπορούν να συμβούν αυτές οι τραγελαφικές καταστάσεις, με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Δήμπαλα να οδηγεί το δήμαρχό του Γιώργο Καλπακίδη στον… εισαγγελέα.
Και μάλιστα, ο αντιδήμαρχος να περιμένει να γίνει δήμαρχος, γιατί -όπως υποστηρίζει ο κ. Δήμπαλας- αυτή ήταν η προεκλογική τους συμφωνία, προκειμένου να συμπράξουν οι δυο συνδυασμοί και να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να καταλάβουν την εξουσία: για δυο χρόνια δήμαρχος ο ένας και για δυο ο άλλος!
H “Εθελοντική Συνεργασία” του κ. Δήμπαλα και η “Δημοτική Συνεργασία” του κ. Καλπακίδη, έγιναν “Δημοτική Εθελοντική Συνεργασία”.
Για παράβαση καθήκοντος λοιπόν απολογήθηκε ο δήμαρχος Δοϊράνης, μετά την προσφυγή-καταγγελία που του έκανε ο ίδιος ο αντιδήμαρχός του, για το θέμα της μεταφοράς της έδρας του Δήμου.
Όμορφος κόσμος, εθελοντικά πλασμένος, όπως θάλεγε ο ποιητής.
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008 06:07

Η «πληρωμή» των εθελοντών

Συντάκτης:
H διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σ.Σ. Μουριών «Το Μπέλλες» τίμησε τον απερχόμενο πρόεδρό της Γιώργο Σαββίδη, για την πολύχρονη προσφορά του στο σύλλογο και την κοινωνία της περιοχής.
Τον τίμησε αποδίδοντάς του κορνιζαρισμένο ένα ποίημα που έγραψε μαθήτρια και μέλος του χορευτικού τμήματος του συλλόγου, η Χρυσούλα Ζερζελίδου, για τον ίδιο και την προσφορά του.
Αυτή είναι η «πληρωμή» των εθελοντών του πολιτισμού. Η αναγνώριση, έστω, ότι κάτι προσφέρουν στον τόπο τους, πως βάζουν ένα λιθαράκι για να πάει μπροστά.  
Γι’ αυτούς τους ανθρώπους, που προσφέρουν το χρόνο και την ησυχία τους, χωρίς να προσδοκούν τίποτα, αξίζει οι μικρές μας κοινωνίες να εξαφανίσουν το «ουδείς προφήτης στον τόπο του».
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008 06:06

Βλέπει Μπέλλες ο Αργυρόπουλος

Συντάκτης:
Το ενδιαφέρον του στην αξιοποίηση και ανάπτυξη του υπέροχου ορεινού όγκου του Μπέλλες στρέφει γι’ αυτήν την τετραετία ο δήμαρχος Μουριών Σάββας Αργυρόπουλος.
Κατά την παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Κιλτίδη στο δημοτικό συμβούλιο Μουριών, ο δήμαρχος ενημέρωσε το κυβερνητικό στέλεχος, πως η Δημοτική Αρχή έδωσε την προηγούμενη τετραετία μεγάλη βαρύτητα στα έργα υποδομής των οικισμών και τώρα έχει τη δυνατότητα να στρέψει το ενδιαφέρον της στην ανάδειξη των ομορφιών του βουνού, προσελκύοντας επισκέπτες στην περιοχή.
Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με την εγκατάλειψη των Χιλίων Δένδρων, την ευθύνη των οποίων έχει το Δασαρχείο Κιλκίς, σημείωσε ο δήμαρχος και συμφώνησε και ο Υφυπουργός, γι’ αυτό και αναμένονται θετικές εξελίξεις και για τα Χίλια Δένδρα και για το Μπέλλες.
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:12

Άνευ λόγου

Συντάκτης:
Δυο φορές έστειλα στοιχεία ιδιοκτησιών, το καλοκαίρι και το Δεκέμβρη του 2007, απαντά η Δήμαρχος Σόνια Συμεωνίδου στις κατηγορίες της επικεφαλής της μειοψηφίας Ντίνας Παλλάδη ότι καθυστερεί τη δημοπράτηση των κατοικιών.
Μάλιστα η κ. Παλλάδη παρουσίασε έγγραφα του οργανισμού και του ΠΕΧΩΔΕ , το τελευταίο με ημερομηνία την 12η Ιανουαρίου 2008. Και αναφέρουν οι εν λόγω υπηρεσίες πως ο δήμος δεν έστειλε τα στοιχεία που του ζητούν μετ΄επιμονής.
Τώρα πως γίνεται ο δήμος να στέλνει τα στοιχεία και το ΥΠΕΧΩΔΕ να μην τα παίρνει, ε, αυτά ας τα βρουν μεταξύ τους. Με ένα τηλεφώνημα.
Διότι δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Να καθυστερεί η δημοπράτηση 48 εργατικών κατοικιών επί ένα έτος άνευ λόγου και αιτίας.
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:11

Εξεπίτηδες

Συντάκτης:
Εντάξει, κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας του Νομαρχιακού Συμβουλίου ο Γιώργος Φραγγίδης, αλλά δεν σημαίνει πως μεταλλάχθηκε  σε ...Φλωρίδη.
Ναι, έτσι τον μετονόμασε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γιώργος Γεωργαντάς. Τον άκουσε να διαφωνεί για τα 45άρια και δοκίμασε τα νεύρα του.
Ναι, κύριε Φλωρίδη… τον προσφώνησε κι ο Φραγγίδης άρχισε να ψάχνεται.
Σχεδόν έπεισε ο πρόεδρος πως το έκανε επίτηδες το λάθος.

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:10

Περί απαξίωσης

Συντάκτης:
«Η απαξίωση των νέων στην πολιτική, δημοκρατία και πολιτική» Βαρύς ο τίτλος ομιλίας της κ. Ράγιου μπροστά στις γυναίκες της Νέας Δημοκρατίας στο Κιλκίς.
Βαρύς και εξαιρετικά επώδυνος για όσους έχουν μνήμη.
Ευτυχώς μάλιστα για την εισηγήτρια οι μνήμονες Κιλκισιώτες για λόγους αβροφροσύνης δεν θυμήθηκαν την τραγωδία που συνέβη πριν κάμποσα χρόνια με την αυτοκτονία ενός ανθρώπου που διασύρθηκε από τα μ.μ.ε.
Διότι κάπως έτσι απαξιώθηκε η πολιτική και η δημοσιογραφία.
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:10

Αποκαλύψεις

Συντάκτης:
Γυναικείο ήταν το ακροατήριο κατά πλειοψηφία στην εκδήλωση του τομέα Γυναικών της Νέας Δημοκρατίας τις προάλλες στο Δημοτικό Κήπο. Οπότε παρουσιάστηκαν κάποιες …δυσχέρειες κατά την ανάγνωση του βιογραφικού της κ. Νατάσας Ράγιου.
Π.χ. πως λες την ηλικία και πόσα χρόνια κρύβεις κ.ο.κ.
Οπότε τη λύση έδωσε η Βουλευτίνα Αχαίας και πρώην συνάδελφος. «Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τα χρόνια μου. Γεννήθηκα το 1966..» αποκάλυψε κι αμέσως οι …μαθηματικοί αποφάνθηκαν. «Μόλις 42 ετών».
Ε, κάποια στιγμή ανέβηκε στο βήμα και η υπεύθυνη του Τομέα Ντίνα Συμεωνίδου. Η πληθωρική Ντίνα με το απίστευτο χιούμορ.
«Αν νομίζετε πως επειδή η κ. Ράγιου αποκάλυψε την ηλικία της, εγώ θα σας αποκαλύψω τα κιλά μου, κάνετε μεγάλο λάθος…» είπε και η αίθουσα …λύθηκε.
Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι ο αυτοσαρκασμός είναι το πρώτο χαρακτηριστικό ενός πολιτισμένου ατόμου..
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2008 12:48

H λειτουργία της Αρτζάν

Συντάκτης:
Στο εργοτάξιο της Αρτζάν βρέθηκε ο υφυπουργός Κ. Κιλτίδης, για να βγάλει ένα ασφαλές συμπέρασμα πως το έργο αυτό σύντομα θα ολοκληρωθεί και θα αποδοθεί στους αγρότες, αρδεύοντας 20.000 στρέμματα!
Και δεν πήγε μόνος του. Είχε μαζί του όλους τους αρμόδιους για το έργο: το γενικό γραμματέα του υπουργείου του, το διευθυντή Εγγείων Βελτιώσεων της Περιφέρειας, το νέο ανάδοχο του έργου, το δήμαρχο Πολυκάστρου, αλλά και τους αγρότες της περιοχής.
Σε δυο-τρεις μήνες ο εργολάβος δεσμεύθηκε πως παραδίδει το έργο, οπότε Δήμαρχος και αγρότες διεκδικούσαν την επέκταση του έργου. Ο υφυπουργός δεσμεύθηκε πως αυτό θα γίνει μέσα από το Δ’ ΚΠΣ, αλλά στάθηκε στο σημαντικότερο της στιγμής: τη σωστή διαχείριση του τεράστιου αυτού έργου από τον ΤΟΕΒ Πολυκάστρου, ο οποίος και θα αναλάβει τη λειτουργία του δικτύου.