Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, 5:57:47 μμ
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 21:50

«Πάγωμα» αντιδράσεων για τα διόδια Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Τα έργα για την κατασκευή των πλευρικών διοδίων στην αερογέφυρα Πολυκάστρου, που θα πληγώσουν την τοπική κοινωνία, δεν έχουν σταματήσει.


Αυτό που έχει σταματήσει είναι η δυναμική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης υπενθύμισε τη δέσμευση-πρόθεση της νέας δημοτικής αρχής για δυναμικές κινητοποιήσεις και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αερογέφυρα.
Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης απάντησε πως δεν προχώρησαν οι αντιδράσεις γιατί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η προηγούμενη δημοτική αρχή πήρα αναβολή για τα τέλη Απριλίου.
Και μέχρι τότε «παγώνουν» και οι αντιδράσεις.
Και κάτι μας λέει πως δεν θα ξεπαγώσουν ποτέ.

 

«Δεν ξέρουν τι ψηφίζουν!»
Στο δημοτικό συμβούλιο Παιονίας απέστειλε το Δασαρχείο Γουμένισσας τη μελέτη για τη δημιουργία μονοπατιών περιπάτου και άλλων παρεμβάσεων στο Πάικο, προκειμένου να έχει τη συναίνεσή του, μιας και κάποια μονοπάτια διασχίζουν δημοτικές εκτάσεις.
Το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα είπε ΝΑΙ, αλλά ταυτόχρονα αποφάσισε να μετακινήσει κι ένα μονοπάτι.
«Δεν ξέρουν τι ψηφίζουν», ήταν η αντίδραση του Δασαρχείου, όταν παρέλαβε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
«Το έργο είναι προς εκτέλεση από τον εργολάβο που το ανέλαβε και δεν είναι δυνατό να προχωρήσουμε σε νέα μελέτη, γιατί η αλλαγή μονοπατιού σημαίνει νέα μελέτη. Ή θα γίνει το έργο έτσι όπως καθορίζει η μελέτη ή δεν θα γίνει»!

 

Ήξερε τι έλεγε ο Χρήστος
Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου , ώρα 6 μ.μ., ο δήμος Παιονίας και η εταιρεία διανομής φυσικού αερίου EDIL οργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση ενόψει της κατασκευής δικτύου και χρήσης του φυσικού αερίου.
Και εμείς θυμηθήκαμε την κουβέντα του Χρήστου Γκουντενούδη πριν τρία χρόνια, τότε Δημάρχου Παιονίας, που διάβαζε τα πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ που κάναμε όταν ανακοινώθηκε επισήμως ότι το Κιλκίς θα είναι μία από τις τρεις πόλεις που θα έρθει προς χρήση το φυσικό αέριο, βάσει ενός πιλοτικού προγράμματος.
"Μην ακούς τι λένε... Να ξέρεις πως στο Πολύκαστρο θα πάρουμε πρώτοι φυσικό αέριο"
Το είπε και το έκανε ο Γκουντενούδης. Διότι το θέμα του φυσικού αερίου το "έτρεξε" επίμονα και με επιτυχία. Και νάτα τα αποτελέσματα. Σε λίγο ξεκινά η κατασκευή του δικτύου μέσα στην πόλη του Πολυκάστρου και θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις των δημοτών - καταναλωτών.
***
Για το Κιλκίς το γράφουμε σε κάθε ευκαιρία. Κοιμήθηκαν σε βαθμό νάρκωσης οι παράγοντές του.
Κι έχουμε μια φριχτή υποψία.: Ακόμα δεν ξύπνησαν για τα καλά. Δηλαδή δεν έγινε αντιληπτή πλήρως η διάσταση της τοπικής συμμετοχής στην προσπάθεια να έρθει όσο πιο γρήγορα γίνεται το φυσικό αέριο.
Κι εκείνο το πιλοτικό πρόγραμμα αποδείχθηκε αέρας κοπανιστός για το Κιλκίς. Απεντάχθηκε χωρίς έστω για τα μάτια του κόσμου μια διαμαρτυρία.
Κι εδώ που τα λέμε: κανείς δεν ασχολήθηκε στα σοβαρά, γιατί να είχαμε καλύτερη τύχη;