Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 8:33:33 μμ
etpa
Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 22:36

Παρακαλούμε μια εξήγηση

Συντάκτης:

Ηλικιωμένος ετών 86 που έπρεπε αλλά δεν έκανε στην ώρα του το εμβόλιο, διαγιγνώσκεται στη συνέχεια με νόσο που απαιτεί άμεση θεραπεία. Ο θεράπων ιατρός προτείνει να εμβολιαστεί πριν την έναρξη της θεραπείας.


Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας μπαίνει στο σύστημα ραντεβού και το οποίο δίνει ημερομηνία κάπου στο τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου. Με το εμβόλιο της Pfizer.
Η θεραπεία όμως ξεκινά την προσεχή Παρασκευή κι αρχίζουν τα δύσκολα. Όταν αναζητεί συντομότερη ημερομηνία το σύστημα δεν βρίσκει σε κανένα εμβολιαστικό κέντρο του νομού.
Μέχρι εδώ, θα μπορούσε κάποιος να πει, είναι γεμάτα τα ραντεβού. Και τελεία και παύλα.
Ελάτε όμως να δούμε πόσοι εμβολιασμοί γίνονται στα έξι εμβολιαστικά κέντρα του νομού. Καθημερινά στις παραπάνω από 10 εμβολιαστικές γραμμές γίνονται κατά μέσο όρο κάπου 350 εμβολιασμοί. Να αφαιρέσουμε τις δυο τρεις εμβολιαστικές γραμμές που κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca; Να τις αφαιρέσουμε.
Να πούμε οκτώ γραμμές; Να πούμε. Διαιρέστε και θα βρεθείτε ημερησίως κάπου στους 40 εμβολιασμούς σε κάθε γραμμή. Αριθμός πολύ χαμηλός. Πάντα σε μέσο όρο, εννοείται.
Ερώτημα σε κάθε αρμόδιο ή αναρμόδιο: Αν τα εμβόλια δεν στέρεψαν -αν στέρευαν θα στέρευαν και σε άλλους νομούς- τι στο καλό συμβαίνει και δεν βρίσκεις συντομότερη ημερομηνία εμβολιασμού; Πως γίνεται να θέλει κόσμος να εμβολιαστεί και να τον στέλνουν ένα μήνα πίσω, όταν υποτίθεται πως επείγονται να επιτευχθεί μια ώρα νωρίτερα η ανοσία της κοινότητας; Και σε ένα νομό με μέσο όρο 40 εμβόλια ανά εμβολιαστική γραμμή;