Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 8:03:04 μμ
etpa
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 21:32

Περί άχαρης αντιπαράθεσης

Συντάκτης:

Η Βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου σχολιάζει ως εξής δικό μας σχόλιο που αφορούσε τη συνολική αντιμετώπιση του θέματος των σχολικών γευμάτων.

Γράφει-σχολιάζει η κ. Αγαθοπούλου:

Η επιπόλαιη, επιδερμική και άχαρη αντιμετώπιση του θέματος των σχολικών γευμάτων.
1. Πίεσε όλους τους αρμόδιους να καταθέσουν αιτήματα, κάτι το οποίο δεν είχαν κάνει μέχρι τον Νοέμβρη του 2019.

 

2. έφερε στην επιφάνεια το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αγνόησε παντελώς τα αιτήματα αυτά και ούτε στον νέο διαγωνισμό για το 2021 συμπεριλαμβάνεται το Κιλκίς, όπως φαίνεται και από το συνημμένο, αλλά και από την νέα ερώτηση που καταθέτουμε σήμερα. 

Οπότε μάλλον μεθοδική και αποτελεσματική θα την έλεγα εγώ την αντιμετώπιση, για να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει. 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Χαρακτηρίσαμε-και επιμένουμε- άχαρη, επιδερμική και επιπόλαιη την όλη αντιπαράθεση για τις ευθύνες περί τον αποκλεισμό του Κιλκίς από τα σχολικά γεύματα κι όχι κάθε πρωτοβουλία που θα βοηθούσε στην ένταξη -επί τέλους- και σχολείων του νομού.
Και είναι άχαρη και επιδερμική η αντιπαράθεση διότι όταν το πρώτον ο νομός και για μια τριετία βρέθηκε εκτός προγράμματος-τα περί πιλοτικής εφαρμογής αποτελούν αστεϊσμό καθώς συμμετείχαν ήδη εκατοντάδες σχολεία από δεκάδες νομούς- δεν αντέδρασε ΚΑΝΕΙΣ στο Κιλκίς,. Ούτε τότε συμπολιτευόμενος και νυν αντιπολιτευόμενος, ούτε τότε αντιπολιτευόμενος και νυν συμπολιτευόμενος.
Για δυο τρία χρόνια γράφαμε, καταγγείλαμε τον αποκλεισμό και ζητούσαμε αντίδραση. Και αντίδραση δεν υπήρξε. Επομένως οι εκ των υστέρων αντιδράσεις στον συνεχιζόμενο αποκλεισμό του νομού οφείλουν να λαμβάνουν υπόψιν τους και την προϊστορία. Ιδιαίτερα όταν επιρρίπτουν ευθύνες.
Κι επειδή scripta manent , εμείς δικαιούμαστε να ασκούμε κριτική.

***
Όπως ασκούμε κριτική, ευκαιρίας δοθείσης, και στην κυβερνητική φιέστα της Παρασκευής με τον κ. Χατζηδάκη να ανακοινώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη σύνδεση του δικτύου χαμηλής πίεσης με το φυσικό αέριο στο Κιλκίς.
Υπενθυμίσαμε εμείς λοιπόν τα δεκάδες ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε μέχρι τώρα για την προϊστορία του έργου και το ξεμπλοκάρισμα του αδιεξόδου -με τους δυο άγονους διαγωνισμούς για την ανάδειξη ΕΠΑ Κ. Μακεδονίας - από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Διότι εμείς παρακολουθούμε την πορεία των έργων και των αναγκών -προβλημάτων του νομού συστηματικά και καθημερινά και επίμονα και στην ώρα τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΠΡΩΙΝΗ