Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022, 12:26:35 πμ
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 22:16

Περί εκλογών και υποψηφίων στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Περί εκλογών ο λόγος και της βεβαιότητας που εκπορεύεται από όλες τις πλευρές πως οι κάλπες θα ανοίξουν οπωσδήποτε αρχές Φθινοπώρου.
Στο κλίμα αυτό συμμετέχει και η Νέα Δημοκρατία. Οι εξορμήσεις στελεχών της στην περιφέρεια είναι καθημερινές. Συναγωνίζονται μόνο με εκείνες (τις εξορμήσεις) των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Νέα Δημοκρατία
Κι αφού είναι πολύ πιθανές ας συνεχίσουμε την διερεύνηση των πιθανών υποψηφίων. Για τους Γαλάζιους τα είπαμε και τα γράψαμε. Το ψηφοδέλτιο έχει ουσιαστικά κλείσει αν ισχύσει ο κανόνας «δυο από Παιονία και δυο γυναίκες οπωσδήποτε» Γιώργος Γεωργαντάς, Κώστας Κιλτίδης, Καλλισθένη Πάκα, Αλέξανδρος Πασιατάς, Άννα Σακαλάκη πρέπει να θεωρούνται βέβαιοι υποψήφιοι.

 

ΣΥΡΙΖΑ
Πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ: Η Ειρήνη Αγαθοπούλου είναι βέβαιη και σχεδόν βέβαιη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα και του Παύλου Τονικίδη. Απομένουν τρεις θέσεις. Δεύτερη γυναίκα υποψήφια είναι βέβαιον ότι θα είναι η Σοφία Ψαρά.
Για τις δυο θέσεις που απομένουν δεν ισχύει καμιά βεβαιότητα. Ο Άρης Παπαδόπουλος θα μπορούσε, αν το επιθυμούσε, να είναι μια ισχυρή υποψηφιότητα ως πολιτικά έμπειρο και δοκιμασμένο στέλεχος του κόμματος με ευρύτατη πολιτική και κοινωνική απήχηση. Η τελική του απόφαση θα εξαρτηθεί από τις γενικότερες εξελίξεις.
Τέλος, ακούγεται πως για μια θέση στο ψηφοδέλτιο ενδιαφέρεται και ο Λεωνίδας Δημητριάδης.

 

ΠΑΣΟΚ
Στο ΠΑΣΟΚ οι τρεις άνδρες είναι βέβαιοι υποψήφιοι και θα αναζητηθούν δυο γυναίκες. Ο Γιώργος Φραγγίδης, Στέφανος Παραστατίδης και Γιώργος Αναστασιάδης, όπως στις εκλογές του 2019, θα είναι υποψήφιοι. Για τις δυο γυναίκες η αναζήτηση θα ξεκινήσει μόλις δοθεί το σήμα από την Χαριλάου Τρικούπη.
Πάντως μέχρι τώρα δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.