Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, 4:23:22 πμ
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 15:24

Περί πλευρικών διοδίων και της απόφασης του Σ.τ.Ε.

Επειδή μπορεί να εξαχθούν λανθασμένα συμπεράσματα. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της προσφυγής του Δήμου Παιονίας και της Κίνησης Πολιτών κατά των πλευρικών διοδίων στο ύψος του Πολυκάστρου επί της ΠΑΘΕ δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσουν ή πολύ περισσότερο να ξηλωθούν.


Το πιθανότερο είναι ότι το Συμβούλιο Επικρατείας έκρινε ότι το Δημόσιο -το 2017- δεν εξήγησε την απόφασή του να εγκαταστήσει διόδια, όπερ θα πράξει λίαν προσεχώς. Υπενθυμίζουμε ότι στην απόφαση παραχώρησης από την Εγνατία στην παραχωρησιούχο ΤΕΡΝΑ προβλέπεται η λειτουργία πλευρικών διοδίων. Και είναι βέβαιο ότι το δημόσιο ή ο παραχωρησιούχος θα θεραπεύσουν με προσφυγή τους στο Ανώτατο Δικαστήριο την προγενέστερη αμέλεια.
Πρακτικά η τωρινή απόφαση του Σ.τ. Ε. σημαίνει ότι μετατίθεται χρονικά η λειτουργία τους, δοθέντος ότι ούτως ή άλλως δεν λειτουργούν τώρα πλευρικά διόδια, λόγω του άθλιου δρόμου.
Επομένως μετά και την απόφαση αυτή του Σ.τ.Ε., όσοι εντέλλονται ας σπεύσουν να επιταχύνουν τις διαδικασίες υλοποίησης της κατασκευής ενός δρόμου της προκοπής στη διαδρομή Πολύκαστρο-Χαλάστρα.