Κυριακή, 11 Απριλίου 2021, 1:42:10 μμ
etpa
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 06:29

Περίεργη καθυστέρηση

Συντάκτης:
Από τον Ιούλιο του 2007 ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας με έγγραφό του προς το Δήμο Αξιούπολης ζήτησε να απαντήσει ( ο δήμος)  στο ΥΠΕΧΩΔΕ και να στείλει εκεί τα στοιχεία που ζήτησε το υπουργείο προκειμένου να εγκριθεί το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο που απαιτείται πρις τη δημοπράτηση των εργατικών κατοικιών στην Αξιούπολη.
Μάλιστα ο Οργανισμός επανέρχεται τον Νοέμβριο και επισημαίνει την εκκρεμότητα, χωρίς όμως ούτε να λάβει απάντηση, ούτε και ο Δήμος Αξιούολης να στείλει τα ιδιοκτησιακά στοιχεία της περιοχής ώστε να ολοκληρωθεί ο φάκελος του έργου.
* * *

Το θέμα έθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αξιούπολης η  επικεφαλής της πλειοψηφίας Ντίνα Παλλάδη, κατηγόρησε για ολιγωρία και αδράνεια την Δήμαρχο κ. Συμεωνίδου, αλλά απάντηση δεν έλαβε.
Αλλά σε ένα θέμα που γεννά μείζονες προσδοκίες δεν είναι περίεργη μια τέτοια καθυστέρηση; Επομένως μια δημόσια τοποθέτηση της κ. Δημάρχου θα διέλυε τα νέφη των φημών που πλανώνται στην ατμόσφαιρα της Αξιούπολης.
Παρότι το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση χωρίς να απαντήσει η κ. Συμεωνίδου, εμείς προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί της προκειμένου να έχουμε τη θέση της. Δυστυχώς δεν τη βρήκαμε στο Δήμο, το πρωί της Παρασκευής.
Ελπίζουμε ότι θα έχουμε τη θέση της στις προσεχείς ημέρες.
* * *
Πάντως η κ. Ντινα Παλλάδη δήλωσε προς την εφημερίδα μας ότι απευθύνθηκε στην κατά νόμο αρμόδια υπηρεσία αναζητώντας τα στοιχεία που ζητά το ΥΠΕΧΩΔΕ προκειμένου να εγκρίνει το ρυμοτομικό σχέδιο και να δημοπρατηθεί η κατασκευή των εργατικών κατοικιών. Και βρήκε τα στοιχεία αυτά σε πέντε ακριβώς λεπτά της ώρας.
Συνειδητή είναι η καθυστέρηση λοιπόν; Υπάρχει αλλαγή στάσης του δήμου στο θέμα της κατασκευής των εργατικών κατοικιών ή τι άλλο συμβαίνει;