Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, 12:52:25 μμ
etpa
Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020 19:52

Πούτιν παντός καιρού

Συντάκτης:

Το μάθαμε κι αυτό: Ο Πούτιν, λένε κάποια εγχώρια εξαπτέρυγά του, προσφέρθηκε στα τέλη Ιουλίου να μεσολαβήσει στον Ερντογάν, για να εκτονωθεί η κρίση στη ΝΑ Μεσόγειο. Και η Ελλάδα δεν απάντησε, ο Πούτιν εξέλαβε τη σιωπή ως άρνηση και δεν μεσολάβησε.
Τόσο απλά έγιναν τα πράγματα. Και περίπου η συνταρακτική αυτή είδηση απασχολεί πολιτικούς, δημοσιογράφους, αναλυτές, σάιτς…


Ενώ κανονικά θα έπρεπε να απασχολεί τους ψυχίατρους.
Διότι παρόμοιες αρλούμπες – ο πλέον αθώος χαρακτηρισμός- δηλητηριάζουν από καιρού εις καιρόν τη δημόσια ζωή. Υπενθυμίζουμε ότι στη αρχή της κρίσης ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δέχθηκε σφοδρότατη – και δημόσια – κριτική από ομογενή επιχειρηματία ο οποίος τον εγκάλεσε ότι ενώ ο Πούτιν ήταν πρόθυμος να σώσει την οικονομία της Ελλάδας δανείζοντάς μας με άφθονα κεφάλαια, ο τότε πρωθυπουργός σε επίσκεψή του στη Μόσχα ούτε καν ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσίας!
Κι αυτές οι βλακείες δυστυχώς γίνονται πιστευτές και αναπαράγονται όχι μόνο από απλούς πολίτες, αλλά ακόμα και από αρχηγούς κομμάτων. Για να δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή της χώρας και να κάνουν κάποιοι τη δουλειά τους.
Όπως προσπάθησαν να την κάνουν και πριν δυο χρόνια με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και δεν τους βγήκε. Τουλάχιστον ως προς το κύριο στόχο: την ίδια τη Συμφωνία.
Κι έτσι περιορίστηκαν στην ανθρωποθυσία του εμπνευστή της, του τότε ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά. Αφού μεταξύ Κοτζιά και του ακροδεξιού Γουλιμή επιλέχθηκε φυσικά ο Γουλιμής. Προς δόξαν της δημοκρατίας, της αριστεράς και της απλής και άδολης …λογικής.
Θ. Παγλαρίδης