Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, 8:33:23 μμ
etpa
Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 21:57

Τα εύσημα για τις «Ρίζες» του Χωρυγίου

Συντάκτης:

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που η Αρχοντούλα και ο Νίκος Κωνσταντινίδης εξέδωσαν το εξαιρετικό βιβλίο «Οι Ρίζες μας. Πόντος – Καύκασος – Χωρύγι Κιλκίς» και δεν παύουν να δέχονται συγχαρητήρια για τη δουλειά τους.


Πρόσφατα ο Ομ. Καθηγητής Χειρουργικής του Α.Π.Θ. (ΑΧΕΠΑ) και πρώην πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Επαμεινώνδας Φαχαντίδης, απέστειλε τα συγχαρητήριά του στον κ. Κωνσταντινίδη, που αξίζει να καταγραφούν:
«Αγαπητέ κ. Κωνσταντινίδη,
Έλαβα την υπέροχη έκδοση του βιβλίου σας «Οι ρίζες μας» και σας ευχαριστώ θερμά. Πρόκειται για ένα πόνημα ζωής. Η χαρά για την ύπαρξη τέτοιου βιβλίου είναι ιδιαίτερη σαν εκείνη της γέννησης ενός νέου παιδιού στην οικογένεια, γιατί και αυτό ένα πνευματικό παιδί είναι της μεγάλης οικογένειας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Είναι γεγονός ότι όσο πιο πίσω κοιτάζει κανείς στο παρελθόν τόσο πιο μπροστά στο μέλλον βλέπει και η ματιά στο παρελθόν που παρέχει το βιβλίο, επαληθεύει απόλυτα στις ημέρες μας την αναβίωση του εξ ανατολών επιβουλέα.
Τα συγχαρητήρια σε σας και στην αξιότιμη κόρη σας Αρχοντούλα, φιλόλογο που ακολουθεί πιστά τον πατέρα, βελτιώνοντας, γιατί κατά τον πατέρα των Ελλήνων λόγιων Αδαμάντιο Κοραή, «πάσαι επιστήμαι άνευ της φιλολογίας καταντώσει εις των βαναύσων τεχνών την ταπεινότητα...
Τα συγχαρητήρια με την ευχή και άλλων παρόμοιων δημιουργιών».