Όταν συγκριθεί η εικόνα αυτή με άλλες εποχές όπου στα πεζοδρόμια διεξάγονταν «μάχες» για μια καλύτερη θέση, μόνο μελαγχολία και προβληματισμό προκαλεί.
Ισχυρός λόγος της μειωμένης συμμετοχής ήταν η αφόρητη ζέστη. Μάλιστα αξίζει να σημειώσουμε ότι στο γειτονικό Σιδηρόκαστρο που τίμησε λίγες ημέρες αργότερα, στις 27 Ιουνίου, την επέτειο της απελευθέρωσής του, η δημοτική αρχή συνεκτιμώντας τη συνήθη κάθε χρόνο μειωμένη λόγω ζέστης συμμετοχή των πολιτών στην παρέλαση, αποφάσισε να αλλάξει την ώρα διεξαγωγής της κι αντί της 12ης επέλεξε την 8η μετά μεσημβρία.
Και ω του θαύματος: τα πεζοδρόμια κατακλύστηκαν από πολίτες του Σιδηροκάστρου.
Μήπως είναι μια καλή ιδέα και για εμάς; Πάντως η ισχνή συμμετοχή πολιτών στη δική μας παρέλαση αξίζει τουλάχιστον να μας προβληματίσει.
Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 13:04
Το παράδειγμα του Σιδηροκάστρου
Πέρα από τις καθιερωμένες εκφράσεις « με λαμπρότητα και παλλαϊκή συμμετοχή εορτάστηκε η 111η επέτειος της Μάχης του Κιλκίς» αξίζει να επισημάνουμε μια διάσταση διόλου κολακευτική: την φετινή παρέλαση παρακολούθησαν λίγοι Κιλκισιώτες.
Υπήρχαν διαστήματα από τη συνήθη διαδρομή όπου ένθεν και ένθεν του κεντρικού δρόμου της πόλης ήταν ελάχιστοι οι θεατές.



