Τελικά το δημοτικό συμβούλιο ανανέωσε το ΟΧΙ στα μεταλλεία, θέση που είχε πάρει ομόφωνα και το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο με μόνη διαφορετική ψήφο αυτήν του Γιάννη Τσογγίδη.
***
Ο δημοτικός σύμβουλος των Κρουσίων, Θεόδωρος Βαφειάδης, επέμενε να μην τεθεί το θέμα για ψήφιση και να παρέμενε σε ισχύ η προηγούμενη θέση του δημοτικού συμβουλίου που ήταν ομόφωνη και άρα ισχυρότερη από μια «κατά πλειοψηφία» που θα ήταν τώρα, θεωρώντας πως ο Γ. Τσογγίδης θα ψήφιζε υπέρ των μεταλλείων.
Τελικά, μόνο πέντε σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της πρότασής του να αποσυρθεί το θέμα-αίτημα προέδρων κοινοτήτων.
Ο Γιάννης Τσογγίδης κατηγόρησε το δήμαρχο πως έφερε το θέμα μόνο και μόνο για να τον εκθέσει, κι αφού ψήφισε υπέρ των μεταλλείων αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
***
Προηγήθηκε και μια αντιπαράθεση Τσογγίδη-Τσαντάκη, όταν ο τελευταίος ρώτησε «γιατί ήρθε τώρα το θέμα προς συζήτηση, όταν το αίτημα των προέδρων κατατέθηκε από τον περασμένο Οκτώβριο, επιρρίπτοντας ευθύνες στον τότε πρόεδρο, Γ. Τσογγίδη.
Ο Γ. Τσογγίδης δήλωσε πως παρέλαβε τότε το αίτημα των 8 προέδρων αλλά τους είπε πως ως πρόεδρος δεν το φέρνει προς συζήτηση γιατί υπήρχε ήδη απόφαση και επέστρεψε την κατηγορία στο δήμαρχο, λέγοντας πως γνώριζε το αίτημα και θα μπορούσε να το θέσει με πρωτοβουλία του στα θέματα ημερήσιας διάταξης



