Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 4:02:08 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 22:48

Δύο περιοχές στο Κιλκίς χτύπησαν 40αρια σήμερα

Συντάκτης:

Συνεχίζονται για 5η συνεχόμενη μέρα οι καταγραφές υψηλών θερμοκρασιών από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως φαίνεται στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί, η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα Παρασκευή (12/7) καταγράφηκε στη Σκάλα Μεσσηνίας και ήταν ίση με 40.4°C.

«Η οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών, σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα εν μέσω της πανδημίας, συνέτειναν στην παγίωση μιας ασφυκτικής κατάστασης για τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου», επισημαίνει σε ανακοίνωση-κάλεσμά του το Σωματείο Λαϊκών Αγορών ν. Κιλκίς.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (13-7-2024)

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, (α.α. 12/12-07-2024), με ισχύ από αύριο Σάββατο 13-07-2024 έως και τη Δευτέρα 15-07-2024.

Ο Δήμος Κιλκίς καλεί τους φιλόζωους πολίτες και εθελοντές οι οποίοι προσφέρθηκαν και ανέλαβαν την προσωρινή φιλοξενία αδέσποτων σκύλων από τον ιδιωτικό χώρο φύλαξης του Λειψυδρίου, να απευθύνονται στο ιδιωτικό ιατρείο του κ. Ανέστη Καραμήτρου για κάθε πρόσθετη κτηνιατρική φροντίδα που θα απαιτηθεί.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες διαμαρτυριών από τα μέλη μας – επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής - για την αύξηση του ΦΠΑ 24% από την 1η Ιουλίου 2024 , για τον σερβιριζόμενο καφέ, ροφήματα, αναψυκτικά .

Ο Δήμος Κιλκίς ενημερώνει τους πολίτες ότι κατά τη διάρκεια του παρατεινόμενου καύσωνα θα λειτουργεί κλιματιζόμενος  χώρος στο Κοινωνικό Ιατρείο (οδός Β. Ρώτα και Θεσσαλονίκης) για την προστασία τους από υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν.

Πέντε ασθενείς διαγνωσμένοι με κορονοϊό νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς και το ερώτημα είναι σαφές και τίθεται δημόσια: γιατί δεν ανοίγει η Μονάδα covid 19 και επιλέγεται να δεσμευτούν δυο θάλαμοι της Παθολογικής για τη νοσηλεία τους;

Τεχνική εταιρεία αναζητά προσωπικό στις παρακάτω θέσεις για έργα στη περιοχή του Κιλκίς,

Επισκέφθηκα σήμερα ως πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν Δ Ν ΚΙΛΚΙΣ το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς για να συγχαρώ τον  κ. Αστέριο Τάτση, για την ανάληψη των καθηκόντων ως Πρόεδρος του Ιδρύματος. Είναι ένα άξιο στέλεχος της Παιονίας και όχι μόνο, που τον διακρίνει η αποφασιστικότητα η τόλμη ,καθώς και η μεγάλη του προσφορά στα κοινωνικά δρώμενα του νομού μας.

Σελίδα 1 από 1498