Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 1:55:18 πμ
Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 03:59

2η επιχειρηματική εκδήλωση στο Κιλκίς

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) σε συνεργασία με Επιμελητήρια και φορείς, διοργανώνει για δεύτερη φορά επιχειρηματικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του έργου: «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Προώθησης Τοπικών Προϊόντων στη Διασυνοριακή Περιοχή της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και της Π.Γ.Δ.Μ.». Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα Γειτνίασης Ελλάδα – πΓΔΜ INTERG IIA και έχει στόχο την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των ΜικροΜεσαίων Επιχειρήσεων της χώρας μας και την αύξηση των εξαγωγών καθώς και την διείσδυση σε τρίτες χώρες.


Στο Κιλκίς η συνάντηση αφορά τις επιχειρήσεις Δομικών Υλικών και οργανώνεται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κιλκίς, το Σάββατο 14 Μαρτίου και ώρα 10.30, στο Ξενοδοχείο «Habitat Hotel». Οι επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες σε συγκεκριμένες αγορές του εξωτερικού από ειδικούς ομιλητές. Κυρίως όμως να έρθουν σε επαφή με υποψήφιους αγοραστές που έχουν δηλώσει συμμετοχή από διάφορες χώρες. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν τη δυνατότητα δημιουργίας συνεργασιών, με επιχειρήσεις από την π.Γ.Δ.Μ. που θα παρευρεθούν.
Η δημιουργία κοινών αντιλήψεων και δομών και η ανάληψη κοινών δράσεων μεταξύ επιχειρήσεων της Διασυνοριακής Περιοχής της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και της Π.Γ.Δ.Μ. είναι δεδομένο ότι θα επιφέρει ουσιαστικά πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στις τοπικές οικονομίες , θα τονώσει τη διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και θα ενισχύσει τον κοινωνικοοικονομικό ιστό των όμορων περιοχών, προς όφελος όλων των κατοίκων τους.
Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ, Ανδρέας Κατσανιώτης, «Στο πλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων της περιφέρειας, ο οποίος αποτελεί αποφασιστική προτεραιότητα για τον ΟΠΕ τον τελευταίο χρόνο, οργανώνουμε εκδηλώσεις, υλοποιώντας το πρόγραμμα γειτνίασης Ελλάδα – πΓΔΜ. Ο στόχος μας είναι η δικτύωση των επιχειρήσεων με το εξωτερικό, η αναγνώριση των ευκαιριών, η ανάπτυξη της εξωστρέφειας και  εν τέλει η αύξηση των εξαγωγών Σε αυτό το στάδιο ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα με τέσσερις σημαντικές εκδηλώσεις που φέρνουν κοντά τις ελληνικές επιχειρήσεις, με επιχειρήσεις από την π.Γ.Δ.Μ. και επιχειρήσεις από το εξωτερικό».
Συνολικά έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:
Ζ Για τις Οινοποιητικές Επιχειρήσεις στο Αμύνταιο της Φλώρινας και σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Αμύνταιον Οίνος», στο Ateron Suites Hotel την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 10.30,
- Για τις επιχειρήσεις Δομικών Υλικών στο Κιλκίς και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κιλκίς, στο ξενοδοχείο «Habitat Hotel», το Σάββατο 14 Μαρτίου και ώρα 10.30,
- Για τις επιχειρήσεις Συσκευασμένων  και  Νωπών Φρούτων και Λαχανικών, στην Έδεσσα και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Έδεσσας, στο Ξενοδοχείο «Xenia Hotel»  την Παρασκευή 13 Μαρτίου και ώρα 10.30,
- Για τους επιχειρηματίες από τις ανωτέρω επιλέξιμες διασυνοριακές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της  πΓΔΜ και σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ημερίδα και επιχειρηματικές συναντήσεις, στο Ξενοδοχείο «Hayatt»,τη Δευτέρα 16 Μαρτίου και ώρα 10.30.