Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021, 12:11:16 μμ
etpa
Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 21:41

40 κρούσματα σε τρεις ημέρες στο ν. Κιλκίς. Τα περισσότερα από τα 19 σημερινά στην Παιονία

Συντάκτης:

Ο  Φεβρουάριος ήταν σαν τον Οκτώβριο σε  αριθμό κρουσμάτων. Να μην αποδειχθεί ο Μάρτης σαν το (μαύρο) Νοέμβρη γράφαμε μόλις πριν μια εβδομάδα.  Δυστυχώς για την καταπολέμηση της πανδημίας δεν αρκούν οι ευχές. Και τις τρεις τελευταίες ημέρες ο κορονοϊός ρίχνει βαριά τη σκιά του στο νομό.

Έντεκα, 10 και 19 κρούσματα, το όλον 40 κρούσματα στο τελευταίο τριήμερο καταγράφηκαν στο Κιλκίς, όταν μόλις πριν δυο εβδομάδες  ο νομός κατέγραφε λιγότερα και από 40 κρούσματα σε 14 ημέρες!

Η ανακοίνωση των 19 κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τετάρτης αποτέλεσε έκπληξη μόνο για   όσους δεν παρακολουθούν την πανδημία. Τα πρόδρομα συμπτώματα καταγράφηκαν όλη την τελευταία εβδομάδα. Κατ’ αρχήν η Φύσκα συνέχισε να δίνει κρούσματα ενώ διακομίστηκαν  ήδη και νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη ασθενείς από το χωριό.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ των ΕΙΔΗΣΕΩΝ από τα 19 της Τετάρτης τα δυο προέρχονται από την Φύσκα και  η συνέχεια έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Στην Παιονία εντοπίζονται τα περισσότερα εκ των 19 που «έσκασαν» σήμερα. Έξι κρούσματα στο Πολύπετρο, δυο στη Γρίβα και τουλάχιστον 4-5 στον Στάθη όπου το πρώτον καταγράφηκαν σε μαθητές και εξ αυτού του λόγου  τέθηκαν σε καραντίνα δυο τάξεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας, η τέταρτη και η έκτη.

Σε κάθε περίπτωση η δυναμική που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες κι όχι τόσο ο απόλυτος αριθμός κρουσμάτων είναι αυτή που προκαλεί ανησυχία για επερχόμενα χειρότερα στο νομό. Η δυναμική, ίσως απόρροια της γειτνίασης και της συνάφειας  του νομού και των κατοίκων του με την προβληματική πλευρά της Θεσσαλονίκης, τη δυτική, όπως γράφαμε προ ημερών.

Προσοχή λοιπόν. Επαναλαμβάνουμε: μην αποδειχθεί σαν το Νοέμβρη ο Μάρτης που διανύουμε. Μια εκατόμβη ας είναι αρκετή.