Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 1:18:20 πμ
Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 07:20

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφέδρων Αξιωματικών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εφέδρων Αξιωματικών στο νησί της Ρόδου, από 31 Οκτωβρίου μέχρι 2 Νοεμβρίου, με συμμετοχή των προεδρείων και μελών των Συνδέσμων όλης της χώρας.
Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του ΣΕΑ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΥΠΡΟΥ και φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «ATLANTIKA IBERIA».


Την εκδήλωση παρακολούθησαν και χαιρέτησαν βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, ο Νομάρχης Ρόδου, Δήμαρχοι του νησιού, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Ρόδου.
Ανάγκη όλων, όπως επισημάνθηκε, είναι το εφεδρικό κίνημα να είναι σε υψηλό επίπεδο, αφού είναι γνωστό ότι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Ελληνικού Στρατού, αλλά και φορέας κοινωνικής και πολιτιστικής δημιουργίας.
Η εκπροσώπηση των συνδέσμων όλης της χώρας, καθώς και τα διακόσια μέλη από την Κύπρο, ανέδειξαν προβλήματα αλλά και πόσο σημαντική είναι η λειτουργία τους.
Τον Σύνδεσμο Κιλκίς εκπροσώπησαν μέλη του Συνδέσμου, ενώ οι τοποθετήσεις του Προεδρείου, για το πώς πρέπει να λειτουργούν σήμερα οι σύνδεσμοι έτυχαν της αποδοχής του Προεδρείου της ΑΠΟΕΑ αλλά και των Διοικήσεων των άλλων Συνδέσμων.
Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε ομιλία του Προέδρου της ΑΠΟΕΑ, καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κωσταρά, με θέμα «πολιτιστική, κοινωνική και πνευματική ευγένεια της Χορηγίας ως συμβολή στο εφεδρικό Κίνημα».
Στα πλαίσια των εργασιών του συνεδρίου υπήρξε συνάντηση του Προέδρου της ΑΠΟΕΑ, καθηγητή κ. Κωσταρά με τα μέλη του Συνδέσμου Κιλκίς, που τους συνεχάρη για τη λειτουργία του  και την άριστη συνεργασία, εκφράζοντας την επιθυμία ένα Πανελλήνιο Συνέδριο να πραγματοποιηθεί στο  Νομό Κιλκίς.