Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 8:23:09 πμ
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 09:31

Αφανίζουν την ΠΡΕΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΑ

Σε ώτα μη ακουόντων αποδείχθηκε ότι κατέληξαν  οι εκκλήσεις του πατριάρχη της κιλκισιακής βιομηχανίας, Βασίλη Σεργιαννίδη, σχετικά με την τύχη της εταιρείας του, ΠΡΕΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΑ. 
Με σκληρότητα που αγγίζει τα όρια της κοινωνικής αναλγησίας, η ΔΕΗ απάντησε στην έκκλησή του για την αύξηση της παραγγελίας της σε τσιμεντοϊστούς (τσιμεντικολώνες) προσφέροντας … ψίχουλα. Και με την ακατανόητη πολιτική της οδηγεί μια ιστορική βιομηχανία σε αφανισμό και στην ανεργία τους τελευταίους από τους εργαζόμενούς της.


Ακόμα και η ενημέρωση του Πρωθυπουργού, στο γραφείο του οποίου απέστειλε ο κ. Σεργιαννίδης την έκκλησή του, δεν αποδείχτηκε επαρκής για να αναστραφεί η κατάσταση. Ο κ. Σεργιαννίδης τον Φεβρουάριο του 2009, όπως δημόσια έκανε γνωστό, απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό, αλλά και σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, ενημερώνοντας για το εύλογο αίτημά του να αυξήσει η ΔΕΗ, από 15 χιλιάδες σε 30 χιλιάδες τις παραγγελίες της σε τσιμεντοϊστούς, αντί των ξύλινων κολώνων που καλύπτουν το 90% των παραγγελιών της, ώστε να ενισχυθεί η βιομηχανία, που έφτασε στο απόγειο της λειτουργίας της να απασχολεί 220 εργαζόμενους και ήδη τότε με την κρίση και τη μείωση των παραγγελιών, είχε φτάσει στους 120 εργαζόμενους.
Ο κ. Σεργιαννίδης επικαλέστηκε μια σειρά από αδιάσειστα στοιχεία: Το κόστος των τσιμεντοϊστών είναι χαμηλότερο, ο χρόνος ζωής διπλάσιος, δεν καίγονται όπως οι ξύλινες κολώνες, ενώ οι τελευταίες προκαλούν προβλήματα υγείας σε κατοίκους εντός των κατοικημένων περιοχών.
Επιπρόσθετα οι τσιμεντοϊστοί παράγονται στην Ελλάδα, ενώ οι ξύλινες κολώνες - τουλάχιστον τμήμα τους- εισάγονται.
Όλα αυτά τα επιχειρήματα αποδείχθηκαν λίγα για να συγκινήσουν τη διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία βεβαίως στο πλαίσιο των αρχών που επιβάλλουν τα γκόλντεν μπόις παρέμεινε ασυγκίνητη και στις επιπτώσεις της αδιαφορίας της, που δεν είναι άλλες από το κλείσιμο της βιομηχανίας σε μια ακριτική περιοχή και την απώλεια των τελευταίων 120 θέσεων εργασίας.
Η μεν κυβέρνηση σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου παρέπεμψε το θέμα στους «τεχνοκράτες» της ΔΕΗ, που η ίδια διόρισε, οι δε …τεχνοκράτες απάντησαν στον κ. Σεργιαννίδη ότι από το 2010 θα αυξήσουν τις παραγγελίες σε τσιμεντοϊστούς από 15.000 σε 15.700! Ο ορισμός του εμπαιγμού.
Ήδη η ΠΡΕΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΑ, πυλώνας της κιλκισιακής βιομηχανίας τα τελευταία 20 χρόνια, μείωσε ακόμα περισσότερο τις θέσεις εργασίας με αναγκαστικές απολύσεις περισσότερων από 40 εργαζομένων και εφόσον συνεχιστεί η ίδια κυβερνητική αδιαφορία ενδέχεται τα χειρότερα να επέλθουν από την αρχή του νέου έτους.
Προς δόξα των μηνυμάτων που έλαβε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση με τις Ευρωεκλογές, μόλις πριν δύο εβδομάδες.