Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 11:43:29 μμ
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 06:10

Αγώνας για συγκράτηση τιμών και προστασία καταναλωτών

Τον απολογισμό της δρστηριότητάς της παρουσιάζει για το πρώτο τρίμηνο του 2009 η Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Κιλκίς.σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε και έχει ως εξής:
«Κατά το χρονικό διάστημα από την 01/01/2009 μέχρι την 31/03/2009, από τη Διεύθυνση Εμπορίου (Τμήμα Προστασίας Καταναλωτή – Προμηθειών – Τεχνικού ελέγχου), της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς, πραγματοποιήθηκαν :


Α. ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ:
Οι δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν, κατανέμονται ως εξής: 1. Καύσιμα (πετρέλαιο θέρμανσης, βενζίνη αμόλυβδη, πετρέλαιο κίνησης ), 2. Ελαιόλαδο, 3.Ουίσκι, 4 Λοιπά τρόφιμα.

Β. ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
Πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι αγορανομικοί έλεγχοι  σε καταστήματα τροφίμων, λαϊκές αγορές, κρεοπωλεία κλπ κι επεβλήθησαν τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία διοικητικά ( χρηματικά ) πρόστιμα.

Γ. ΤΙΜΟΛΗΨΙΕΣ
Πραγματοποιήθηκαν τιμοληψίες σε super market, οπωρολαχανοπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία καθώς και σε πρατήρια υγρών καυσίμων.
Ενόψει της Πασχαλινής περιόδου, ο Νομάρχης Κιλκίς, κ. Ε. Μπαλάσκας, παροτρύνει τους καταναλωτές να προβαίνουν σε έρευνα αγοράς πριν την προμήθεια οποιουδήποτε προϊόντος και παράλληλα διαβεβαιώνει ότι η Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας  θα πραγματοποιήσει ακόμα πιο εντατικούς αγορανομικούς ελέγχους, έτσι ώστε να προστατευθούν οι πολίτες του Νομού.
Στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι για τις τιμές, την ποιότητα και την πραγματική προέλευση των λαχανικών και  φρούτων στα καταστήματα λιανικής πώλησης και στις λαϊκές αγορές, καθώς επίσης και για την ποιότητα και την πραγματική προέλευση των ζωϊκών προϊόντων, κυρίως αμνοεριφίων, στα κρεοπωλεία και στα super market που διαθέτουν τμήμα κρεοπωλείου. 
Τέλος, καλεί τους καταναλωτές, σε τυχόν διαφορές τους με επαγγελματίες να απευθύνονται στη  Διεύθυνση Εμπορίου (Τμήμα Προστασίας Καταναλωτή – Προμηθειών – Τεχνικού ελέγχου), της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς, για την εξωδικαστική  επίλυση τους μέσω της Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού.»