Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 1:50:21 πμ
Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 11:46

Aγωνιστικές κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων

«Καθημερινά οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκονται στο στόχαστρο της πιο άδικης πολιτικής, καθώς πέρα από το «πάγωμα» των μισθών τους, την περικοπή των επιδομάτων κατά 10%, το πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α., τις απολύσεις συμβασιούχων, τον περιορισμό των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, την αύξηση της φορολογίας, απειλούνται με τα πλέον επώδυνα και απεχθή μέτρα, όπως η κατάργηση του 14ου μισθού, νέα μείωση κατά 10% των επιδομάτων, η αμφισβήτηση της μονιμότητας και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησής τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Κιλκίς.


«Είναι κατανοητό πλέον σε ΟΛΟΥΣ μας ότι η πολιτική υιοθέτησης της φτώχειας για τους εργαζόμενους και της διατήρησης του πλούτου για τους ολίγους δεν μπορούν να γίνουν αποδέκτες από το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. Για αυτό, εντείνουμε τις αντιδράσεις μέχρι να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική της.
Μετά τη μεγαλειώδη συμμετοχή των εργαζομένων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, την ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προετοιμάζουν νέα κινητοποίηση- απάντηση στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση που φορτώνουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των μισθωτών  και των συνταξιούχων.
Είναι αναγκαίο το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενημερωθεί άμεσα και υπεύθυνα για την ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε στο εισόδημα μας, τα ασφαλιστικά –συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα και τις εργασιακές σχέσεις. Ήδη, η Ομοσπονδία προκειμένου να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις συνολικά των εργαζομένων στο Δημόσιο εχει προχωρήσει σε συντονισμό παρεμβάσεων με άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου ώστε με καλύτερες προϋποθέσεις να υπερασπιστούμε το εισόδημα μας και να αποτρέψουμε τη μείωση του.
Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, υλοποιώντας και σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου αποφάσισε τις πιο κάτω παρεμβάσεις:
Να διευρύνει το συντονισμό δράσης των μεγάλων Ομοσπονδιών του Δημοσίου (Ο.Λ.Μ.Ε., Δ.Ο.Ε., Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. κ.λ.π.) ώστε να υπάρξει ο προσδιορισμός άμεσα συγκεκριμένου προγράμματος αγωνιστικών παρεμβάσεων.
Την πραγματοποίηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 Περιφερειακών Συσκέψεων στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΒΟΛΟ και ΠΑΤΡΑ για την ενημέρωση των Συλλόγων – Μελών της Ομοσπονδίας αναφορικά με τις επιπτώσεις στο εισόδημά μας, τα συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά δικαιώματά μας και τις εργασιακές σχέσεις, ώστε πιο ενημερωμένοι και πιο αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.
Να καλέσουμε τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις (Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε.) να συναποφασίσουν νέα απεργιακή κινητοποίηση για το 2ο δεκαήμερο του Μαρτίου, ώστε να υπάρχει συνέχεια στις αντιδράσεις μας.Το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 6 και 7 Μαρτίου 2010 να προχωρήσουμε σε κλείσιμο όλων των Χ.Υ.Τ.Α. της χώρας με ιδιαίτερο βάρος στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Το κλείσιμο των Χ.Υ.Τ.Α. θα ξεκινήσει την Παρασκευή το βράδυ στις 11.30 και θα ολοκληρωθεί στις 11.30 το βράδυ της Κυριακής.
Για την επιτυχία της παρέμβασης αυτής είναι αναγκαία η προγραμματισμένη παρουσία όλων των συνδικαλιστικών στελεχών της Ομοσπονδίας για την περιφρούρηση των χώρων.
1. Την πραγματοποίηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 4ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου.
Είναι αυτονόητο ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την αποτροπή της πολιτικής σκληρής λιτότητας και θα αγωνιστούν για:.
1. Πραγματικές αυξήσεις με νέο – ενιαίο – δίκαιο μισθολόγιο.
2. Στήριξη του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα της ασφάλισης και της χρηματοδότησης των Ταμείων, ώστε να ξεπεραστούν άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν.
3. Δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα. Να πληρώσει ο καθένας ανάλογα με τη φοροδοτική του ικανότητα.
4. Πλήρη, μόνιμη και ενιαία σταθερή εργασία. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
5. Βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσωπο, με αναπτυξιακό μοχλό το Δημόσιο Τομέα.
Αγωνιζόμαστε ενωτικά, αποφασιστικά για να μην πληρώσουν τα βάρη της κρίσης ΠΑΛΙ οι εργαζόμενοι. ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ».