Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 6:13:24 μμ
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 11:33

Αγοράστε διαμερίσματα. Στεγάστε εργαζόμενους

Πριν ακόμα η κυβέρνηση καταλήξει στα μέτρα με τα οποία σκοπεύει να ενισχύσει την οικοδομή και γενικότερα τον κατασκευαστικό τομέα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς ζητεί επίσημα, με έγγραφο αίτημα προς τον κ. Θωμά Στάμου, πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, να προχωρήσει ο ΟΕΚ σε αγορές απούλητων διαμερισμάτων και να τις διαθέσει στη συνέχεια σε άστεγους εργαζόμενους.


Είναι μια από τις προτάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά τη διαρροή του κυβερνητικού ενδιαφέροντος να ενισχύσει τον οικοδομικό κλάδο και μάλιστα έχει πολλαπλά οφέλη. Προσφέρει στέγη σε άστεγους εργαζόμενους και συνάμα ενισχύει την οικοδομική δραστηριότητα, στηρίζοντας θέσεις εργασίας κ.ο.κ.
Σημειώνουμε ότι ο τομέας της οικοδομής έχει πληγεί στο Κιλκίς πολύ πριν την εμφάνιση της διεθνούς κρίσης καθώς οι δυσχέρειες και οι καθυστερήσεις   στην επιχορήγηση ευπαθών ομάδων πληθυσμού όπως οι ομογενείς πρόσφυγες,  η στέγαση των οποίων τροφοδότησε - συντήρησε επί πολλά έτη την οικοδομική δραστηριότητα, οδήγησε σε εκατοντάδες απούλητα διαμερίσματα.
Το πλήρες κείμενο της έγγραφης πρότασης της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, που υπογράφεται από τον πρόεδρό της Γιώργο Ιωαννίδη και το γ. γραμματέα Γρ. Καρύδα, έχει ως εξής:
“Η οικονομική κρίση που πλήττει παγκοσμίως τις οικονομίες και ιδιαίτερα ορισμένους τομείς έχει επηρεάσει σημαντικά και την περιοχή μας σε όλους τους τομείς δραστηριότητας αλλά περισσότερο τον κατασκευαστικό κλάδο όπου η δραστηριότητα είναι μηδενική, δημιουργώντας ανέργους οικοδόμους, σε απόγνωση κατασκευαστές και μαρασμό εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζομένους.
Γι’ αυτό στα μέτρα στήριξης που θα λάβετε να συμπεριλάβετε και τον νομό μας αγοράζοντας διαμερίσματα που παραμένουν αδιάθετα και διαθέτοντας αυτά σε αστέγους σύμφωνα με τον κανονισμό αλλά και προγραμματίζοντας ανέγερση εργατικών κατοικιών στο Δήμο Κιλκίς ή σε άλλους δήμος που προσφέρονται να παραχωρήσουν οικοπεδική έκταση”.