Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 1:54:07 πμ
Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 11:41

Αισιόδοξο μήνυμα από ολομέλεια του «ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ»

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου η κοπή της βασιλόπιτας του δημοτικού συνδυασμού Δήμου Κιλκίς «ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» από τον επικεφαλής του και αρχηγό της μείζονος μειοψηφίας κ. Παύλο Πασσαλίδη, στα γραφεία του επί της 21ης Ιουνίου στο Κιλκίς. Σύσσωμη η δημοτική παράταξη σε διευρυμένη μορφή, γιατί συμμετείχαν τόσο οι εκλεγμένοι όσο και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικοί σύμβουλοι συγκεντρώθηκε στα γραφεία του συνδυασμού επί της 21ης Ιουνίου στο Κιλκίς, δίνοντας το παρόν σε μια εκδήλωση η οποία αποτέλεσε και την αρχή για ένα νέο ξεκίνημα αγώνα και αφοσίωσης στο μεγάλο στόχο, την νίκη και την αλλαγή στα δημοτικά πράγματα του Κιλκίς.
Την απαλλαγή από ένα σύστημα εξουσίας που αποτελεί τροχοπέδη και ανασταλτικό παράγοντα στην ανάπτυξη και πρόοδο του Δήμου Κιλκίς πράττοντας κατά το δοκούν και υπέρ των ημετέρων και φίλων που στηρίζει χρόνια τώρα το εν λόγω σύστημα και την παρέα που αποτελεί το στενό πυρήνα της εξουσίας.
Στην εισαγωγική ομιλία του που απετέλεσε και την έναρξη της εκδήλωσης ο κ. ΠΑΣΣΑΛΙΔΗΣ αναφέρθηκε καταρχάς διεξοδικά στην πορεία του συνδυασμού και τις παρεμβάσεις που αυτός έκανε από τον Οκτώβριο του 2006 έως σήμερα όσον αφορά το ρόλο της αντιπολίτευσης στο Δήμο Κιλκίς και διένειμε μάλιστα ενημερωτικό υλικό σε όλους τους παρισταμένους και με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο για σειρά θεμάτων που  απασχόλησαν την κοινή γνώμη.
Μίλησε επίσης για την σημερινή δραματική και άκρως ζοφερή κατάσταση στασιμότητας και προχειρότητας που επικρατεί στα δημοτικά δρώμενα του Κιλκίς με ευθύνη της απερχόμενης όπως τη χαρακτήρισε δημοτικής αρχής και παρέθεσε πλήθος προβλημάτων που δια γυμνού οφθαλμού μπορεί να δει ο κάθε πολίτης στην καθημερινότητα του.
Στο δεύτερο σημείο της ομιλίας του ο κ. Πασσαλίδης έκανε λόγο για την πολυδιαφημισμένη και χιλιοαναφερόμενη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης του λεγόμενου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Για το θέμα αυτό τόνισε ιδιαίτερα ότι είμαστε υπέρ της μεταρρύθμισης αλλά δεν μπορούμε να μην καυτηριάσουμε το συνειδητό έλλειμμα ουσιαστικής ενημέρωσης με ευθύνη του Υπουργείου και της Κυβέρνησης η οποία κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό την αλλαγή του χάρτη της αυτοδιοίκησης φοβούμενη τις αντιδράσεις ακόμη και εκ των έσω από το κυβερνών κόμμα.
Ο κ. Πασσαλίδης ζήτησε την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων και θέσεων συνοδεία των απαιτούμενων πόρων και τις πηγές αυτών που θα αποτελούν θα λέγαμε την ΄΄προίκα΄΄ του νέου εγχειρήματος, την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων, εξουσιών και του τρόπου λειτουργίας που φέρνει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Ζήτησε επίσης την ταχύτατη ανακοίνωση των γεωγραφικών ενοτήτων που δύναται να υπάρξουν ως όρια των νέων δήμων και τέλος όχι άλλη καθυστέρηση γιατί ο χρόνος περνάει εις βάρος της αναγκαίας διοικητικής μεταρρύθμισης όπως χαρακτηριστικά τόνισε.           
Συζητήθηκαν ακόμη θέματα οργάνωσης και προγραμματισμού της δράσης της παράταξης για το κρίσιμο έτος που διανύουμε, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα της κοινωνίας μας για απαλλαγή από μία δημοτική αρχή την οποία χαρακτηρίζει η απραξία, αλαζονεία και κατεστημένη νοοτροπία.
Ακολούθησε συζήτηση επί όλων των θεμάτων με ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και ως επιστέγασμα όλων έγινε κοπή της βασιλόπιτας όπου ο τυχερός ήταν ο συνδυασμός στο κομμάτι του οποίου έτυχε να βρίσκεται το φλουρί.