Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 3:06:08 πμ
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 12:08

Αλ. Στεφανής για τη Μάχη του Κιλκίς: «Όταν ολόκληρο το Έθνος συστρατεύεται για υψηλά ιδανικά, επιτυγχάνεται το ακατόρθωτο»

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 110η επέτειο της ιστορικής Μάχης του Κιλκίς παρέστη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Ο κ. Στεφανής παρακολούθησε την πανηγυρική δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος χοροσταντούντος του Μητροπολίτη Κιλκισίου και Πολυάνης κ.κ. Βαρθολομαίου, καθώς και την επιμνημόσυνη Δέηση που τελέσθηκε στο Ηρώο της Μάχης του Κιλκίς όπου κατέθεσε στεφάνι. Επίσης, επισκέφθηκε το Πολεμικό Μουσείο και παρακολούθησε την παρέλαση στρατιωτικών τμημάτων, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων και μαθητών.

 

«Όταν ολόκληρο το Έθνος συστρατεύεται για υψηλά ιδανικά, επιτυγχάνεται το ακατόρθωτο», επισήμανε μεταξύ άλλων στη δήλωση του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά το πέρας των εκδηλώσεων. Ειδικότερα για τη σημερινή επέτειο «ενώπιον της ανησυχητικής διεθνούς συγκυρίας», όπως είπε, ο κ. Στεφανής σχολίασε ότι «από το αποτέλεσμά της αξίζει να συγκρατήσουμε ορισμένα σημαντικά διδάγματα από την Ελλάδα της εποχής των Βαλκανικών Πολέμων.

Πρώτον, τη σημασία της άρτιας προς πόλεμο προπαρασκευής, η οποία επιτεύχθηκε ύστερα από ένα ολοκληρωμένο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό εξοπλισμών και αναδιοργάνωσης. Δεύτερον, την κρισιμότητα της διπλωματίας και των συμμαχιών, οι οποίες ενεργοποιήθηκαν και απέδωσαν τα μέγιστα την ώρα της κρίσης. Τρίτον, την αξία της εθνικής ενότητας, που ήταν το κέντρο βάρους της ελληνικής πολεμικής προσπάθειας».