Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 8:45:12 μμ
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 04:04

Αλλαγή Οργανισμού με αύξηση προσωπικού

Την πρώτη τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, από συστάσεως του, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (9 ψήφους υπέρ και 7 κατά) το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλλικού, στην συνεδρίαση της Δευτέρας, 23 Φεβρουαρίου. Με την τροποποίηση αυτή συστήνονται 14 νέες θέσεις, (κάποιες καταργούνται και από 36 αυξάνονται σε 46) και καθορίζονται οι αρμοδιότητες των υπαλλήλων και το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας του δήμου.
Κατά την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γιώργος Θεοδωρίδης ενημέρωσε τους συμβούλους -με παράλληλη προβολή φωτογραφικού υλικού- για το ταξίδι του στη Νότια Ιταλία και συγκεκριμένα, στο Δήμο Μοντεσάνο Σαλεντίνο, με τον οποίο θα αδελφοποιηθεί ο Δήμος Γαλλικού, στα πλαίσια του χρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος «YoRYE» Young role in the young Europe.
Ήδη το προσύμφωνο αδελφοποίησης μεταξύ των δύο δήμων έχει υπογραφεί, ενώ η πρώτη φάση της αδελφοποίησης θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στον Ιταλικό Δήμο.
Κατά την τριήμερη παραμονή του στην Ιταλία, ο κ. Θεοδωρίδης είχε μια πρώτη γνωριμία με τον εκεί Δήμαρχο, καθώς και με δημοτικούς συμβούλους της περιοχής, περιηγήθηκε στα κυριότερα αξιοθέατα του Δήμου και επισκέφθηκε διπλανές πόλεις, μεταξύ των οποίων και την ελληνόφωνη Καλημέρα.
Ακολούθως, περνώντας στην ψήφιση των θεμάτων ημερησίας διάταξης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία: Με 11 ψήφους υπέρ, τον Προϋπολογισμό οικονομικού έτους της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού-Αθλητισμού του Δήμου, που εμφανίζει έσοδα- έξοδα 180.775 ευρώ. Με 14 ψήφους υπέρ, την εκπόνηση 9 μελετών, συνολικής δαπάνης 83 χιλιάδων ευρώ περίπου από ιδιώτες, για εκτέλεση έργων ΟΠΑΑΧ. Η ΤΥΔΚ επικαλούμενη βαρύ φόρτο εργασίας, δεν δύναται να βοηθήσει τον Δήμο Γαλλικού όσον αφορά στη σύνταξη των παραπάνω μελετών. Με 10 ψήφους υπέρ, τη χορήγηση παράτασης προθεσμίας τριών ακόμη ετών στους δικαιούχους οικοπέδων του Δ.Δ. Ν. Σάντας, που δεν ανέγειραν κτίσματα μέσα στο διάστημα της πενταετίας.
Παράλληλα, μεταξύ άλλων, ομόφωνα ψηφίστηκαν από τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους, η επέκταση του δικτύου Φ.Ο.Π. σε Ν. Σάντα, Γαλλικό, Μάνδρες και Περιστέρι και η τροποποίηση άρθρου του Κανονισμού ύδρευσης, ως προς τη μείωση των τελών επανασύνδεσης, από 360 σε 100 ευρώ.