Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 8:10:32 μμ
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 04:22

Αμετακίνητοι στα αιτήματα

Η Γ.Σ. της Ε.Ν.Ι.Κ. δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι παραμένουμε αμετακίνητοι στα  αιτήματά μας όπως αυτά διαμορφώθηκαν στο Έκτακτο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ. Σε συνεργασία και συνεννόηση με άλλες ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών που αντιτίθενται στην απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. της 23ης Φεβρουαρίου 2009 αποφασίζουμε σήμερα να συνυπογράψουμε την ακόλουθη κοινή δήλωση.


Για όλους εμάς, κλαδική συμφωνία μπορεί να αποτελέσει μόνον η Συλλογική Σύμβαση της 1ης Δεκεμβρίου 2008 και δεν αποδεχόμαστε ουδεμία αλλαγή στην υπογραφείσα αυτή σύμβαση.
Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι κανένας νόμος δεν θα ισχύσει χωρίς την συναίνεσή μας –απλώς διότι στην δική μας περίπτωση δεν μπορεί να ισχύσει- και προειδοποιούμε την ηγεσία της Ομοσπονδίας μας ότι αν συνεχίσει να διαπραγματεύεται ή αν αποδεχθεί οποιαδήποτε τροποποίηση της υπογραφείσας συλλογικής σύμβασης, το μόνο που θα πετύχει θα είναι να συναντήσει την οργισμένη και αποφασιστική μας αντίδραση. Σε τέτοια περίπτωση επιφυλασσόμαστε να υιοθετήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα κατά της συγκεκριμένης ηγεσίας την οποία και προειδοποιούμε ότι αγνοώντας την συνδικαλιστική βάση και συνεχίζοντας να ερωτοτροπεί με την πολιτική εξουσία θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ενότητα της Ομοσπονδίας. 
Το νομοσχέδιο αυτό που ούτως ή άλλως γίνεται νόμος του κράτους εμπεριέχει οφέλη και θετικές ρυθμίσεις που αφορούν μισθολογικά, εργασιακά, εξέλιξη των γιατρών-πολυδιευθυντικό κ.ά. Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών γιατρών, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό και οι οποίες έγιναν με άξονα τα νόμιμα ωράρια εφημέρευσης (48ωρο-54ωρο). Ωστόσο, υπολείπεται σε κομβικά ζητήματα που είχαν περιληφθεί στην Κλαδική Σύμβαση, όπως προσλήψεις, αναβάθμιση ωριαίας αποζημίωσης εφημερίας, προδιαγεγραμμένος χρόνος νέου ιατρικού μισθολογίου κ.ά.     
Με δεδομένα όλα αυτά όχι μόνον δεν απεμπολούμε το βασικό μας αίτημα του 48ώρου-56ώρου, αλλά υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του κάθε γιατρού στην απόλυτη τήρηση του παραπάνω νομίμου ορίου εφημεριών τόσο σε ώρες όσο και σε ημέρες.
Επίσης αποφασίστηκε επίσχεση εργασίας, αν δεν πληρωθούν οι εφημερίες Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου μέχρι τις 15 Μαρτίου 2009.