Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 10:29:08 πμ
Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 07:58

Ανέβηκε η στάθμη της Δοϊράνης

Ευτυχώς φροντίζει ο Θεός και η φύση και η στάθμη της λίμνης Δοϊράνης ανέβηκε σημαντικά τη χρονιά που μας πέρασε. Οι βροχοπτώσεις ήταν σημαντικές και τα νερά της λίμνης σκέπασαν το διάστημα αυτό τις μικρές προβλήτες που είχαν διαμορφωθεί με χώμα και χαλίκι στην παραλία της, στις περιοχές του οικισμού Δοϊράνης και των Χιλίων Δένδρων, αχρηστεύοντας ουσιαστικά την οδική πρόσβαση προς τη λίμνη.

Τα ρέματα του Μπέλλες αλλά και της λεκάνης Δοϊράνης κατεβάζουν το τελευταίο διάστημα πολλά νερά και η στάθμη της λίμνης αναμένεται ν’ ανέβει ακόμη περισσότερο για τους υπόλοιπους μήνες της Άνοιξης.
Βέβαια, ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσουν οι τοπικοί δήμοι, είναι η προσβασιμότητα στην παραλία της λίμνης, ιδιαίτερα στην περιοχή της Δοϊράνης, που έχει γίνει παντελώς αδύνατη, κάτι που είναι ιδιαίτερα αρνητικό για τους επισκέπτες της περιοχής, οι οποίοι δεν μπορούν να προσεγγίσουν στη λίμνη.
Οι φωτογραφίες από την περιοχή των Χιλίων Δένδρων είναι πολύ χαρακτηριστικές για την κατάσταση που επικρατεί στην παραλία. Εκεί όπου υπήρχε η προβλήτα σήμερα έχουν πλημμυρίσει τα νερά και ακόμη και ο κάδος για τα σκουπίδια δείχνει να  επιπλέει στα νερά της λίμνης.