Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 10:15:47 πμ
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 10:09

AN.KI: Γαστρονομικές περιπλανήσεις στο Κιλκίς: Τεχνικές βιωματικού γαστρονομικού τουρισμού

Η Αναπτυξιακή Κιλκίς, στο πλαίσιο των δράσεών της για την ανάπτυξη της τουριστικής ταυτότητας του ν. Κιλκίς και την ανάδειξή του ως αναδυόμενου τουριστικού προορισμού αλλά και στο πλαίσιο της προβολής των τοπικών προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα, διοργανώνει ένα μοναδικό θεματικό εργαστήριο με τίτλο: «Γαστρονομικές περιπλανήσεις στο Κιλκίς: Τεχνικές βιωματικού γαστρονομικού τουρισμού».

 

Κατά τη διάρκεια του διήμερου εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν με εισηγήσεις από ειδικούς επιστήμονες και επαγγελματίες για τις δυνατότητες του γαστρονομικού τουρισμού, θα επισκεφθούν επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων, θα απολαύσουν την τοπική γαστρονομία, θα γνωρίσουν τις τοπικές πρώτες ύλες και τις γαστρονομικές συνήθειες του τόπου μας και όλα αυτά με βιωματικό χαρακτήρα.

Θα αποτελούσε μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς η παρουσία σας στο θεματικό αυτό εργαστήριο - γαστρονομικό ταξίδι, που θα ξεκινήσει από τα γραφεία της Αναπτυξιακής Κιλκίς την Τρίτη 18 Ιουνίου στην περιοχή του δήμου Κιλκίς και θα συνεχισθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου στην περιοχή του δήμου Παιονίας (επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα). 

Το εργαστήριο αφορά μία από τις δράσεις του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας με τίτλο: «Local Tour», που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Κιλκίς και άλλες 21 Ομάδες Τοπικής Δράσης από την Ελλάδα και την Κύπρο, στο πλαίσιο του Υπομέτρου 19.3 CLLD/LEADER, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε.

Παναγιώτης Κωνσταντινίδης

Γενικός Διευθυντής / Συντονιστής ΟΤΔ 

Αναπτυξιακή Κιλκίς Α. Α.Ε. Ο.Τ.Α.ANKI3