Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 3:28:12 πμ
Τρίτη, 05 Μαϊος 2009 14:04

Άνοιξαν «οι ασκοί του Αιόλου»

Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε η αποτυχία του δημοτικού συμβουλίου Αξιούπολης, στην τελευταία συνεδρίασή του,  να λάβει απόφαση έγκρισης της μελέτης ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης (πλατείες Ελευθερίας και Παύλου Μελά, οδός Μ. Αλεξάνδρου, χώρος μπροστά από το ΚΤΕΛ). Η τρίτη κατά σειρά αποτυχημένη απόπειρα λήψης απόφασης, επέφερε την πλήρη ρήξη στις σχέσεις της Δημάρχου Σόνιας Συμεωνίδου και της δημοτικής της ομάδας με τους δημοτικούς συμβούλους Ελισάβετ Δημητριάδου και Παύλο Πασσαλίδη.

Ήδη από τις 30 Απριλίου η κ. Συμεωνίδου έπαυσε από τα καθήκοντά της την κ. Δημητριάδου, αλλά η ενέργεια αυτή δεν έμεινε αναπάντητη. Την Δευτέρα 4 Μαίου οι κ. Π. Πασσαλίδης και Ελ. Δημητριάδου, οι οποίοι στην εν λόγω συνεδρίαση καταψήφισαν την πρόταση Δημάρχου περί έγκρισης της μελέτης ανάπλασης συντασσόμενοι με την μειοψηφία, με χωριστές δηλώσεις τους ανακοινώνουν την ανεξαρτητοποίησή τους από τη δημοτική ομάδα της κ. Δημάρχου.
Το γεγονός αυτό αναμένεται να προκαλέσει σειρά αναταράξεων στη λειτουργία του συμβουλίου καθώς στο 17μελές Δ.Σ. η παράταξη της κ. Συμεωνίδου απώλεσε πλέον την πλειοψηφία.
Το ιστορικό του θέματος της ανάπλασης περιγράφεται στην ανακοίνωση της κ. Δημάρχου, ενώ χωριστά δημοσιεύονται και οι δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης των δυο.
Από την απλή ανάγνωσή τους προκύπτει ότι το θέα της ανάπλασης λειτούργησε περισσότερο ως αφορμή και όχι ως αποκλειστική αιτία της ρήξης καθώς τόσο η κ. Συμεωνίδου, όσοι και η παυθείσα αντιδήμαρχος αιτιώνται αλλήλους για σοβαρά ζητήματα, ικανά να κλονίσουν και αυτοτελώς τις σχέσεις συνεργασίας τους.
Η μεν κ. Δήμαρχος χαρακτηρίζει αστείες τις δικαιολογίες που επικαλέστηκαν για την αρνητική τους ψήφο οι κ. Πασσαλίδης και Δημητριάδου, ενώ καταλογίζει χωρίς να ονοματίζει και «ιδιοτελείς» σκοπούς σε εκείνους που αντιδρούν στην ανάπλαση.
Οι κ. Πασσαλίδης και Δημητριάδου καταλογίζουν ευθέως αλαζονική διάθεση και μάλιστα από τις αρχές του 2007!

Συμεωνίδου: Θα δούμε
αν χάσαμε τη δεδηλωμένη
Ζητήσαμε από την κ. Δήμαρχο να σχολιάσει τις δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης των μέχρι τη Δευτέρα δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας. Η κ. Συμεωνίδου αρκέστηκε να δηλώσει ότι πολλά από όσα ελέχθησαν από τους δυο είναι ανακριβή και «αστειότητες». Ο ρόλος μου δεν είναι να σχολιάζω τις δηλώσεις συμβούλων, συνέχισε, ενώ όταν τη ρωτήσαμε αν με την ανεξαρτητοποίηση των δυο χάνει τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη και την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο περιορίστηκε στο σχόλιο «Θα δούμε…».
Τέλος, σε ερώτησή μας, αν το θέμα της ανάπλασης ήταν η αιτία ή αφορμή για τις εξελίξεις, παρέπεμψε στην ανακοίνωσή της, όπου, όπως προαναφέραμε, οι αιχμές της κατά των δυο συμβούλων επεκτείνονται και πέραν του θέματος της ανάπλασης
Στα αξιοσημείωτα να καταγραφεί επίσης η πρόταση της κ. Συμεωνίδου  προς το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για να αποφανθεί ο λαός της  Αξιούπολης (εννοεί μάλλον την πόλη) για το ζήτημα της ανάπλασης..

Ντίνα Παλλάδη: Ας αιτιάται
εαυτήν για την ανάπλαση
Απορρίπτει τις αιτιάσεις και τις κατηγορίες που απευθύνει προς την μειοψηφία για το ζήτημα της ανάπλασης η επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Ντίνα Παλλάδη.
«Η μειοψηφία, εμείς καταθέσαμε τεκμηριωμένες προτάσεις για το θέμα της ανάπλασης και στην πρώτη και στη δεύτερη συνεδρίαση. Καταθέσαμε επίσης έγκαιρα τις ενστάσεις μας επί της συγκεκριμένης μελέτης. Επομένως συνιστά ασυγχώρητο λαϊκισμό η τακτική της κ. Συμεωνίδου να κατηγορεί τους άλλους ότι δεν διαθέτουν προτάσεις, όταν δεν περνάνε από το συμβούλιο οι δικές της προτάσεις.
Την ευθύνη για όσα συμβαίνουν η κ. Δήμαρχος να μην την αναζητήσει ούτε στη μειοψηφία, ούτε σε συμβούλους της πλειοψηφίας, αλλά στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί μέχρι σήμερα».