Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 4:20:15 μμ
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 05:13

Ανοιχτή συγκέντρωση Μπακογιάννη στο Κιλκίς

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανοιχτή συγκέντρωση-ομιλία της πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, στο Κιλκίς, μεθαύριο στο Κιλκίς, στα πλαίσια των περιοδειών της για τη διεκδίκηση της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας. Η συγκέντρωση της κ. Μπακογιάννη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στις 7.30 το απόγευμα, στο κέντρο «Κτήμα των Ευχών», στο 1οχλμ του δρόμου Κιλκίς-Αργυρούπολη.
Όπως είναι γνωστό τα περισσότερα ηγετικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Κιλκίς έχουν ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας της κ. Μπακογιάννη, ο βουλευτής Κ. Κιλτίδης, ο νομάρχης Β. Μπαλάσκας, οι πέντε δήμαρχοι του νομού, πρώην δήμαρχοι, στελέχη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικών φορέων.
Πριν από τη συγκέντρωση η κ. Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τα μέλη της ΝΟΔΕ του κόμματος και θα συζητήσει μαζί τους τις προτάσεις της για την πορεία της Νέας Δημοκρατίας.

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ
ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ
Ανοικτό διάλογο με τους Νεοδημοκράτες με τέσσερις καθαρές δεσμεύσεις, χωρίς «λευκές επιταγές» και με στόχο την ενότητα και την  ισχυροποίηση της παράταξης ξεκίνησε ήδη η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η βουλευτής, που ανακοίνωσε πρώτη την απόφασή της να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας πίσω διαδικαστικές συζητήσεις και προτάσσοντας την πολιτική, θα «οργώσει» ολόκληρη την Ελλάδα και θα  συζητήσει με την βάση του κόμματος τους στόχους της για την επόμενη μέρα.
Οι τέσσερις δεσμεύσεις της  που θα αναπτύξει στον κόσμο της παράταξης είναι οι εξής:
1. Να ανανεώσουμε την εικόνα του κόμματός μας. Να γίνουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα, με νέα στελέχη στην πρώτη γραμμή και φρέσκες αντιλήψεις. Είναι ανάγκη να ξαναβρούμε το συγχρονισμό μας με την κοινωνία. 
2. Να δημιουργήσουμε μια νέα προγραμματική πρόταση, συνεπή με την ιδεολογία μας, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Το πρόγραμμα του 2004, με το οποίο πορευτήκαμε τα τελευταία χρόνια, ήταν εξαιρετική δουλειά, αλλά τώρα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Να προσαρμόσουμε τον πολιτικό μας λόγο στα νέα πολιτικά ρεύματα και να διευρύνουμε πολύπλευρα την απήχησή μας. Μακριά από λαϊκίστικες απόψεις και συμπεριφορές, οι οποίες κάνουν κακό στη χώρα.
3. Να ασκήσουμε αξιόπιστη και αποτελεσματική αντιπολίτευση και να μην αφήσουμε στο ΠΑΣΟΚ ούτε μία μέρα χωρίς θεσμικό έλεγχο.
4. Να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο, ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα, χωρίς αποκλεισμούς και μηχανισμούς. Ένα σύγχρονο κόμμα με αρχηγό που θα εκλέγεται από όλα τα μέλη για συγκεκριμένη θητεία, με όργανα που θα λειτουργούν και μέλη που θα έχουν λόγο.

ΧΩΡΙΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ
«Στην αυριανή Νέα Δημοκρατία, δεν θα υπάρχουν συστήματα και αποκλεισμοί» τονίζει στους συνομιλητές της η Ντόρα Μπακογιάννη, που  σχεδιάζει να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας για να κουβεντιάσει με εργαζόμενους, αγρότες, επαγγελματίες, επιστήμονες, συνδικαλιστές,  φοιτητές , ΟΝΝΕΔιτες.
Από τις πρώτες μεγάλες περιοδείες της θα είναι στη Βόρεια Ελλάδα. Στο διάστημα 26 ως 28 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και θα επισκεφθεί περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, στην Μακεδονία αλλά και την Θράκη.
Ανάμεσα στις περιοχές που θα επισκεφθεί θα είναι  η Λάρισα, η Πάτρα, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο , η Τρίπολη ενώ έχει στόχο να  περάσει και από την νησιώτικη Ελλάδα.
«Ο κόσμος με ξέρει, είμαι  χρόνια στέλεχος πρώτης γραμμής, δεν έλειψα ποτέ από καμία μάχη και ζητώ να μπω μπροστά στις μάχες που θα δώσουμε από δω και μπρος. Καθαρές κουβέντες, χωρίς υπεκφυγές και εσωστρεφείς συζητήσεις που αποπροσανατολίζουν.» τονίζει  η Ντόρα Μπακογιάννη.
Ταυτόχρονα, συνεχίζει τον διαδικτυακό διάλογο μέσω της ιστοσελίδας της www.dorabak.gr, όπου εκατοντάδες χρήστες του ιντερνέτ -κυρίως νέοι άνθρωποι- καταθέτουν τον προβληματισμό και τις προτάσεις τους για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατίας. Μάλιστα  οι περισσότεροι σπεύδουν να δηλώσουν ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα της.