Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 3:20:42 πμ
Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008 05:56

«Ανυπόστατες» οι αιτιάσεις Πινέλη

Από το γραφείο του δημάρχου Κιλκίς Δ. Τερζίδη εστάλη στις εφημερίδες μας η ακόλουθη απάντηση σε άρθρο του στελέχους του ΚΚΕ Κώστα Πινέλη:
«Με έκπληξη διαβάσαμε αόριστες και συκοφαντικές κατηγορίες του Κώστα Πινέλη, που δημοσιεύθηκαν στο φύλλο 2236 της 3ης Απριλίου της έγκριτης Εφημερίδας σας (ΠΡΩΙΝΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ) και στο φύλλο 803 της 9ης Απριλίου, της εξίσου εγκρίτου εφημερίδα σας  «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», κατά του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Προέδρου της μη κερδοσκοπικής  Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.), κ. Χρήστου Σπίγκου.

Με σκοπό την αποκατάσταση της αληθείας είμαστε υποχρεωμένοι δώσουμε σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις, όπως παρακάτω:
1.- Ο κ. Πινέλης διατυπώνει την κατηγορία ότι δήθεν ο κ. Σπίγκος εκβιάζει υπαλλήλους για να μην καταγγείλουν στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας την μη καταβολή του μισθού τους. Μάλλον αγνοεί (;) ο κ. Πινέλης ότι η ίδια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαχειρίζεται τα  χρηματικά ποσά της μισθοδοσίας  των υπαλλήλων, οπότε δεν μπορεί να νοηθεί εκβιασμός για μη καταγγελία γεγονότων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που ήδη, όχι μόνο γνωρίζει πλήρως για την καθυστέρηση, αλλά είναι και ο ουσιαστικός υπεύθυνος φορέας της μισθοδοσίας. Αντιθέτως, πέρα από τις συνεχείς υπηρεσιακές ενοχλήσεις μας προς την Περιφέρεια για την τακτοποίηση του θέματος, πάμπολλες είναι οι προτροπές του ιδίου του κ. Σπίγκου και προς του ίδιους τους εργαζομένους να πιέζουν κι εκείνοι από την πλευρά  τους με συνεχείς παραστάσεις προς την Περιφέρεια για την τελική αποστολή των κονδυλίων της μισθοδοσίας τους.
2.-  Ουδέποτε μειώθηκε παράνομα το πρόγραμμα των οικιακών βοηθών. Μόνη περίπτωση ήταν η μείωση του ωραρίου, καθότι εγκρίθηκαν μειωμένες και μη επαρκούσες πιστώσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης  παρουσιάστηκε μόνο μια περίπτωση ανάγκης αλλαγής καθηκόντων και αντικειμένου ενός  εργαζομένου, με την προηγούμενη απόλυτη και ανεπιφύλακτη συναίνεσή του και με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση όχι της Υπηρεσίας, αλλά του κοινωνικού συμφέροντος, του οποίου εμφανίζεται ως προστάτης ο κ. Πινέλης με ασαφείς, αόριστες και γενικευμένες κατηγορίες.
3.- Ο κ. Πινέλης απευθύνει στον κ. Σπίγκο αναληθέστατη και συκοφαντική κατηγορία για διάπραξη ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ζήτησε από υπάλληλο ή άσκησε οιασδήποτε μορφής άμεση ή έμμεση πίεση για να συντάξει τις ψευδείς εκθέσεις που επικαλείται ο κ. Πινέλης. Είναι δε προφανής η σύγχυσή του με διάφορα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής, όταν λέγει ότι η Κοινωφελής Δημοτικής Επιχείρηση Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.), με τα προγράμματά της περιορίζεται να εξυπηρετεί μόνο 30 άτομα, γιατί αυτό ισχύει μόνο για την περίπτωση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», πράγμα που εφαρμόζεται με την προσφορά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχολογικής στήριξης κλπ, σε τριάντα συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη.
4.- Ασαφής και αόριστη η κατηγορία για μείωση ωραρίου και αυξήσεων των εργαζομένων στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση με αντικείμενο την κοινωνική μέριμνα. Όσον αφορά την κατηγορία ότι για έξι μήνες το πρόγραμμα, (χωρίς να διευκρινίζεται ποιο πρόγραμμα) έμεινε χωρίς νοσηλεύτρια, ο κ. Πινέλης, τέως υπεύθυνος του γραφείου Προσωπικού του Δήμου Κιλκίς, συνεχίζει να επιδεικνύει «άγνοια» της τήρησης των νομίμων διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού με την σύνταξη και δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού για την πρόσληψη προσωπικού και κάλυψη της κενωθείσας θέσης, τη διαδικασία ενστάσεων, την έγκριση από το ΑΣΕΠ, τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης κλπ. Κατά το απαιτούμενο χρονικό διάστημα καλύπτονται προσωρινά οι άμεσες ανάγκες μέσω άλλων προγραμμάτων (πχ ΟΑΕΔ, STAGE  κλπ) χωρίς να δημιουργείται κίνδυνος για την λειτουργία του προγράμματος και την προσφορά των υπηρεσιών προς τους δημότες μας που τις έχουν ανάγκη.
5.-  Όποτε παρουσιάστηκε περίπτωση βλάβης τεχνικών μέσων αποκαταστάθηκε άμεσα και δεν διασαλεύτηκε η λειτουργία των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας για τέτοιο λόγο.
6.- Συνεχίζει ο κ. Πινέλης τις προσβλητικές και ασύστατες κατηγορίες για εκβιασμό υπαλλήλων,  οι οποίες θυμίζουν ανάλογους πρόσφατους ισχυρισμούς ενός πρώην υπαλλήλου της ΔΕΤΠΑΚ, τον καλούμε δε, για να λυθεί οριστικά κάθε αμφιβολία, να παρουσιάσει έστω και μία τέτοια σύμβαση εργασίας στην οποία εργαζόμενος αποδέχεται ότι  δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί.
7.- Είναι εντελώς ψευδής ο ισχυρισμός  ότι απαξιοί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και ότι δήθεν η εργασία που προσφέρουν θα πρέπει να αμείβεται το πολύ 400 ευρώ. Όσοι γνωρίζουν την καθημερινότητα στο Δήμο Κιλκίς ξέρουν ότι είναι καθημερινή η επικοινωνία και η συνεργασία όλων μας - και φυσικά και του κ. Σπίγκου - τόσο με τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων, όσο και προσωπικά με τους ίδιους, για την επίλυση κάθε θέματος, υπηρεσιακού ή εργασιακού και δεν δύναται ο κ. Πινέλης να εκτοξεύει εναντίον του συκοφαντικές κατηγορίες πλήρεις λαϊκισμού.
Έχοντας την άποψη, ότι η όποια διάθεση για πολιτική αντιπαράθεση δεν θα πρέπει να εμπλέκει εργαζόμενους ή να οδηγεί σε αβασάνιστη διατύπωση ψευδών κατηγοριών, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία».