Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 3:55:12 μμ
Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008 10:19

Απειλείται το στολίδι ολόκληρου του νομού

 Σε περιπέτειες μπαίνει ο Βοτανικός Κήπος Κρουσίων μετά τον Ιούνιο, οπότε και λήγει το πρόγραμμα με τους πόρους του οποίου χρηματοδοτείται η λειτουργία του. Ο Κήπος ανήκει στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικών Ερευνών (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε) και μέχρι τώρα αντλούσε τους πόρους του από ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα και κάλυπτε τις δαπάνες μισθοδοσίας  20 εργαζομένων, αλλά και τα λειτουργικά έξοδά του.
 Υπό την άξια επιστήμονα  κ. Ελένη Μαλούπα, ο Βοτανικός Κήπος οργανώθηκε και παρουσιάζει τεράστιο επιστημονικό, αλλά και τουριστικό ενδιαφέρον καθώς έχει αναγορευθεί σε στολίδι του Κιλκίς, και από τα ελάχιστα σημεία του νομού που προσφέρονται για οργανωμένες εκδρομές.
Ο Δήμαρχος Κρουσίων Νεόφυτος Παπαδόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και απευθύνει έκκληση σε όλους τους φορείς του νομού να πιέσουν ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση της χρηματοδότησης και κατ΄ ουσίας της λειτουργίας του Κήπου.
« Δεν είναι θέμα μόνο του Δήμου Κρουσίων ο Βοτανικός Κήπος. Αν έχει νόημα να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη τότε η διασφάλιση της λειτουργίας του Βοτανικού Κήπου αποτελεί πρώτη προτεραιότητα όλων μας.» δήλωσε ο κ. Δήμαρχος.
Ωστόσο το αίτημα προς την πολιτεία δεν πρέπει να αφορά μόνο στην κάλυψη των λειτουργικών δαπανών. « Η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Κήπου είναι το σημαντικότερο και το σταθερό βήμα προς  την εξεύρεση μόνιμης λύσης.
Ζητάμε κονδύλια για την κατασκευή ξενώνα και αναψυκτηρίου ώστε ο Κήπος να αποκτήσει έσοδα. Επίσης σημαντικό έργο είναι η βελτίωση της πρόσβασης με την κατασκευή του δρόμου Ποντοκερασιάς - Λιθοτόπου. Από τον πρώτο καιρό που αναλάβαμε προκαλέσαμε τη συνάντηση με τους Δημάρχους Κιλκίς, Σερρών και Νέας Ηράκλειας, και τους Νομάρχες Κιλκίς και Σερρών για να ξεμπλοκάρουμε ένα έργο που έχει πλήρη τεχνική ωριμότητα καθώς η μελέτη του είναι πλήρης και έτοιμη προς δημοπράτηση. Συμφωνήσαμε να ενταχθεί η κατασκευή του δρόμου στο Δ’ Κ.Π.Σ. Ελπίζουμε ότι θα ενταχθεί και αγρυπνούμε για να την πετύχουμε» κατέληξε ο Δήμαρχος Νέοφυτος Παπαδόπουλος.