Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, 8:01:10 μμ
Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023 20:42

Από μια έδρα Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στο ν. Κιλκίς. Γεωργαντάς, Παραστατίδης και Παππάς οι νέοι βουλευτές

Μικρές και μεγάλες εκπλήξεις και ανατροπές καταγράφονται  στο ν. Κιλκίς καθώς εξελίσσεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των σημερινών εκλογών. Το μόνο που παραμένει ως είχε είναι η κατανομή των εδρών καθώς στα πρώτα τρία κόμματα (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ) κατανέμεται από μια έδρα. Και επομένως εκλέγονται οι κ. Γιώργος Γεωργαντάς, Στέφανος Παραστατίδης και Πέτρος Παππάς.

 

Η συνέχεια όμως είναι ανατρεπτική. Να ξεκινήσουμε από τους χαμένους που δεν είναι παρά οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς. Τόσο το δεύτερο ΠΑΣΟΚ όσο και ο τρίτος ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν τις δυνάμεις τους μειωμένες σε σχέση με το Μάιο. Ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ με καταμετρημένο το 70% των εκλογικών τμημάτων χάνει τρεις και πλέον  μονάδες αρκούμενο στο 14,2% έναντι  17,35% του Μαΐου. Οριακά μειωμένη είναι και η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ.  Ελαφρά μείωση στο εύρος της μιας μονάδας καταγράφει και η Ν.Δ. κινούμενη οριακά κάτω από το 40%.

Με ελαφρά άνοδο των δυνάμεών του κατά μισή περίπου μονάδα κινείται το ΚΚΕ, στα ίδια επίπεδα και η επίδοση της «Ελληνικής Λύσης»  και πάμε τώρα στους καθαρούς νικητές:

Οι πρωτοεμφανιζόμενοι «Σπαρτιάτες» καταγράφουν δύναμη περίπου 5,5 μονάδων ενώ η ΝΙΚΗ του Δ. Νατσιού που μπαίνει στη Βουλή, αυξάνει τη δύναμή της κατά μιάμιση μονάδα αγγίζοντας το 7%.

Περισσότερα σε λίγο.