Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 7:05:26 πμ
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 09:18

Aπό το Σύλλογο «Βηματίζω» και φορείς του Κιλκίς «Γιορτή Χαράς»

Μια υπέροχη «Γιορτή Χαράς» στήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 15 Ιουνίου στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, με διοργανωτή τον ακούραστο και άξιο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς, «Βηματίζω», με συν-διοργανωτές και συμμετέχοντες τους Αργοναύτες, την Αρμονία, την Θρακική Εστία, τον Σύλλογο Γαλλοφωνίας-Ελληνοφωνίας, το Palso και πρωταγωνιστές τα  παιδιά με αναπηρία, αλλά και όλα τα παιδιά της πόλης.
Η «Γιορτή Χαράς 2009» απευθυνόταν σε όλους και τα είχε όλα. Μουσικά, χορευτικά και θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια, παιδικά χαμόγελα, διασκέδαση, χορό, γέλιο, αλλά και συγκίνηση και περηφάνια.


Η απήχηση που είχε στους κιλκισιώτες όλων των ηλικιών ήταν πρωτοφανής, γεγονός που καταδεικνύεται και από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Η μεγάλη της επιτυχία όμως, έγκειται στο γεγονός ότι πέτυχε να φέρει κοντά παιδιά της ίδιας ηλικίας, με τις ίδιες ανάγκες για παιχνίδι και διασκέδαση, αλλά με διαφορετικό τρόπο ζωής και καθημερινότητα. Και ίσως να υπήρχαν και μερικά αθώα «αδιάκριτα» παιδικά βλέμματα, γεμάτα περιέργεια και απορία, αλλά είναι βέβαιο ότι η επαφή αυτή μεταξύ των παιδιών, όπως και οι επόμενες που σίγουρα θα ακολουθήσουν, απέδωσαν τους πρώτους καρπούς στην συνολική προσπάθεια που γίνεται για κατανόηση των όποιων διαφορών.
Ήταν ομολογουμένως μια μοναδική εμπειρία, στην οποία οι κιλκισσιώτες δήλωσαν παρόντες. Κι αυτό είναι που δίνει την δύναμη και το κουράγιο σε όλους τους φορείς ειδικής αγωγής, να συνεχίσουν το έργο και τον αγώνα τους για τα παιδιά με αναπηρίες.
Ιδιαίτερη μνεία όμως, πρέπει να γίνει και στους πρωταγωνιστές της ημέρας, που  ζωντάνεψαν την εκδήλωση με τις αξιόλογες εμφανίσεις τους: Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο παρουσίασε Μουσικό-κινητικό δρώμενο, το ΚΔΑΠμεΑ Μουσικό-χορευτικό δρώμενο με θέμα «Οι νεράιδες και τα ξωτικά», το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  Κιλκίς (ΕΕΕΕΚ) Μουσικό-χορευτικό δρώμενο εμπνευσμένο από το τραγούδι του Χάρη Κλυν «Ουγκαγκαμπού» και το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης (ΚΚΣ) Χορευτικό δρώμενο των Τραγουδιών «This is our night» Eurovision 2009 και yanga. Τις χορευτικές τους ικανότητες επέδειξαν το παιδικό χορευτικό της Θρακικής Εστίας, όπως και το Παιδικό χορευτικό των Αργοναυτών, ενώ τις φωνητικές τους αντίστοιχα, τα παιδιά της Παιδικής χορωδίας της Αρμονίας.
Πολύ σημαντική στην επιτυχία της γιορτής ήταν και η συμβολή και συμμετοχή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, με τα παιχνίδια που οργάνωσε ειδικά για τους μικρούς προσκεκλημένους.
Διακριτική παρουσία στην εκδήλωση είχαν και ο Σύλλογος Γαλλοφωνίας-Ελληνοφωνίας και ο Σύλλογος Ξενόγλωσσων Φροντιστηρίων PALSO.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν, η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΒΗΜΑΤΙΖΩ», Έφη Καράμπαγλη, ο Νομάρχης Κιλκίς, Ευάγγελος Μπαλάσκας, ο Δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Τερζίδης, η Πρόεδρος του ΚΚΣ,  Καλλισθένη Πάκα, ο Πρόεδρος των Προνομιακών Δομών του Κιλκίς, Χρήστος Σπίγγος. Παρόντες  ήταν και ο Βουλευτής Γιώργος Φλωρίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς, Κώστας Κρητικόπουλος, ο Πρόεδρος της ΑΝΚΙ, Παύλος Πασσαλίδης, η Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Κιλκίς, Λίνα Καριοφύλλη,  η Επιστημονική Επιμελήτρια του Νηρέα Κιλκίς, Έφη Τζούρα,  Νομαρχιακοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Συλλόγων κ.α.

«Βηματίζουν»
και οι γέροντες
Με αφορμή και κίνητρο εκδηλώσεις του Συλλόγου Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία ν. Κιλκίς «Βηματίζω» σε συνεργασία με κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς, ομάδα 11 περιθαλπομένων του Οίκου Ευγηρίας & ΘΧΠ Κιλκίς με τη συνοδεία μελών του προσωπικού πραγματοποίησαν μια βόλτα στην Πλατεία Ειρήνης, στο κέντρο της πόλης, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009.
Οι περιθαλπόμενοι με τους συνοδούς τους μετακινήθηκαν με αυτοκίνητο της μονάδας. Έφτασαν στην πλατεία στις 5μμ. και περιηγήθηκαν στα περίπτερα φορέων της πόλης που είχαν στηθεί στην πλατεία ενώ στη συνέχεια απόλαυσαν αναψυκτικά και καφέδες σε παρακείμενο καφέ. Η έξοδος έκλεισε με την επιστροφή στη μονάδα κατά τις 7.30 μμ.