Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021, 12:28:01 μμ
etpa
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 21:28

Αποκλειστικό: Εκδόθηκε το πόρισμα του ελέγχου της Αρχής Διαφάνειας για την κλινική covid του νοσοκομείου Κιλκίς

Συντάκτης:

Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις … Ή αλλιώς: πριν στεγνώσει το μελάνι από το πρωτοσέλιδο άρθρο μας με τίτλο «τι απέγινε το πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας;» πληροφορηθήκαμε -όπως αποκαλύπτει η ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς- ότι το πόρισμα έχει ήδη εκδοθεί και επομένως εντός των προσεχών ημερών θα γνωρίζουμε το βάσιμο ή μη των καταγγελιών οι οποίες ερευνήθηκαν από τα στελέχη της Αρχής Διαφάνειας όταν το πρώτον κατέφθασαν στο Νοσοκομείο Κιλκίς τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Το πόρισμα λοιπόν εκδόθηκε πριν λίγο καιρό και αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να κοινοποιηθεί στους κατά νόμο αποδέκτες του.


Το πόρισμα αναμένεται να δώσει απαντήσεις στο βάσιμο ή μη των καταγγελιών από συνδικαλιστές του ιδρύματος και τον πρώην βουλευτή Κ. Κιλτίδη αναφορικά με τη λειτουργία της μονάδας Covid του Νοσοκομείου Κιλκίς τις δραματικές ημέρες της κορύφωσης του τρίτου κύματος τον Νοέμβριο του 2020. Η (μη) επάρκεια του οξυγόνου, η χρήση φιαλών οξυγόνου, η ενδονοσοκομειακή μετάδοση από έλλειψη υλικών προστασίας, η πλημμελής οργάνωση, η μη επιλογή καταλληλότερων χώρων (π.χ. Ψυχιατρική) ανάπτυξης των κλινών covid και μια σειρά άλλων ή και παρόμοιων ερωτημάτων-καταγγελιών τέθηκαν υπό τον έλεγχο και την κρίση των στελεχών της Αρχής Διαφάνειας.
Η δημοσιοποίηση του πορίσματος, όπως γράφαμε πριν λίγες ημέρες, αποτελεί, πέραν των άλλων, και χρέος τιμής στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων της πανδημίας στο νομό.
Θα επανέλθουμε σε λίγες ημέρες.

 

Το πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεκέμβρη μήνα προκάλεσαν αίσθηση οι καταγγελίες του πρώην υφυπουργού-βουλευτή Κιλκίς Κώστα Κιλτίδη καθώς και των συνδικαλιστών του Νοσοκομείου και της ΠΟΕΔΗΝ για τη λειτουργία της μονάδας covid του Νοσοκομείου Κιλκίς. Ξιφούλκησαν κατά πολλών οι καταγγέλλοντες με αποτέλεσμα λίγες ημέρες αργότερα -θα ήταν αρχές του τρέχοντος έτους- να έρθουν στο Νοσοκομείο στελέχη της Αρχής Διαφάνειας, προφανώς για να ελέγξουν όσα κατήγγειλαν οι
προαναφερθέντες.
Επειδή από τότε παρήλθαν έξι μήνες δικαιούμαστε να αναρωτηθούμε: Εκδόθηκε το πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας κι αν ναι, γιατί δεν ήρθε στη δημοσιότητα, ώστε να διασκεδαστούν και οι ανησυχίες που προκλήθηκαν από τις βαρύτατες καταγγελίες; Αν όχι, για ποιο λόγο καθυστερούν τα στελέχη της Αρχής Διαφάνειας; Συγκεκριμένες ήταν οι κατηγορίες και θα αρκούσαν λίγες μόνο εβδομάδες για να επαληθευτούν ή όχι. Εξάλλου, τότε από τη διοίκηση του ιδρύματος εκφράστηκε η θέση ότι οι κατηγορίες ήταν έωλες. Επομένως η
αναζήτηση της αλήθειας θα συνιστούσε εύκολο έργο.
Γιατί λοιπόν η μεγάλη καθυστέρηση;
Εξαρχής, λόγω και της ευαισθησίας του όλου θέματος ως εφημερίδα κρατήσαμε χαμηλούς τόνους. Προείχε η αντιμετώπιση τότε του δεύτερου κύματος, το οποίο προσέλαβε θυελλώδη μορφή στο νομό, ο οποίος θρήνησε δεκάδες θύματα.
Τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων αποτελεί χρέος τιμής για το νομό και όσους τον εκπροσωπούν και αντιπροσωπεύουν τους πολίτες του να λάμψει η αλήθεια.
Εμπρός λοιπόν: Ή οι καταγγέλλοντες υπερέβαλαν εν αγνοία τους, είτε συνειδητά συκοφάντησαν, είτε με όσα κατήγγειλαν περίγραψαν την αλήθεια.

Αυτήν την αλήθεια δικαιούνται να γνωρίζουν οι πολίτες του νομού. Όποια κι αν είναι.