Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023, 12:44:45 πμ
Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 18:49

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ από την Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας της εκδήλωσης διαμαρτυρίας στην ΠΑΘΕ

Τι πετύχαμε με την προχθεσινή μας διαμαρτυρία στην ΠΑΘΕ:

Δημόσια δέσμευση του Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα να κατέβουμε στα αρμόδια υπουργεία μαζί με όλους τους υποψήφιους για την περιφέρεια και τον Δήμαρχο Παιονίας, εμείς ως ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ για να είμαστε παρών και να ακούσουμε τι ακριβώς ζητάνε και πως το ζητάνε όταν πάνε στο γραφείο ενός υπουργού. Να έχουμε και εμείς φωνή εκεί μέσα και να ζητήσουμε αυτά που δικαιούμαστε, με τον δικό μας τρόπο.

 

Δημόσια δέσμευση του περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα για άμεση έναρξη εργασιών για να γίνει η παλαιά εθνική οδός Ευζώνων - Θεσσαλονίκης καλύτερη και πιο ασφαλής από ότι είναι τώρα.

Μεγάλη προσέλευση κόσμου. Η προηγούμενη απόπειρα τέτοιας εκδήλωσης αριθμούσε 50 άτομα. Αναδείξαμε έντονα σε πανελλήνια εμβέλεια το πρόβλημα που βιώνουμε και τι απαιτούμε από την κυβέρνηση.

Είπαμε στους συντοπίτες μας με τον λόγο μας, ό,τι ακριβώς συμβαίνει για τον δρόμο αυτόν και τι ζητάμε.

Πετύχαμε πάνω στο αναλόγιο και στο μικρόφωνο, να ακουστούν μόνο ό,τι έχει να κάνει με το πρόβλημά μας, και από του τρεις ομιλητές, χωρίς καμία διάθεση παραταξιακής εκμετάλλευσης. Κι ευχαριστούμε γι’ αυτό τους άλλους δυο ομιλητές, δήμαρχο και αντιπεριφερειάρχη.

Πετύχαμε ως κίνηση να δείξουμε στον κόσμο για μια ακόμη φορά την δυναμική μας και τις δυνατότητές μας με την οργάνωση της εκδήλωσης, και τι αντιπροσωπεύουμε με τον λόγο μας.

Τώρα θα αναφέρουμε, τι δεν πετύχαμε.

Δεν πετύχαμε να φέρουμε όλους του πολίτες του δήμου. Κάποιοι από αυτούς ήδη γράφουν απαξιωτικά σχόλια για την χθεσινή εκδήλωση, θέλοντας έτσι να καλύψουν την απουσία τους από έναν αγώνα που δόθηκε και για αυτούς.

Δεν πετύχαμε να δώσουμε να καταλάβουν όλοι, πως και οι υποψήφιοι που βρέθηκαν εκεί μαζί μας χθες, δεν είναι κάτι διαφορετικό από όλους εμάς που δεν βάλαμε υποψηφιότητα. Έχουν το δικαίωμα να παρευρίσκονται το ίδιο μ’ εμάς, το δικαίωμα να ανησυχούν το ίδιο μ’ εμάς, να αγωνίζονται το ίδιο μ’ εμάς. Άρα μπορούν να προσμετρηθούν στο σύνολο τον παρευρισκόμενων το ίδιο μ’ εμάς.

Δεν πετύχαμε να πείσουμε τους υποψήφιους όμως να μην μοιράσουν προεκλογικό υλικό.  Αυτό είναι λάθος τους και το επισημαίνουμε.

Και τέλος, για τους κακεντρεχείς που πάντα θα υπάρχουν, ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΜΕ να ξεκινήσουν σήμερα τα έργα και αύριο να κόβουν την κορδέλα των εγκαινίων ενός σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου.

Σας ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε όλους όσοι παρευρεθήκατε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας και δίνουμε ραντεβού για τις επόμενες αν και όποτε χρειαστούν.
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ