Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 10:04:11 μμ
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 04:09

Αποχή από τις εκλογές αποφάσισε η κοινότητα Γραμματικού

Καθολική αποχή από την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου αποφάσισε σε λαϊκή συνέλευση η κοινότητα του Γραμματικού, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να τιμωρήσει τα δύο μεγάλα κόμματα σχετικά με την κατασκευή του ΧΥΤΑ. Όπως αναφέρει «Το Βήμα», οι κάτοικοι του Γραμματικού μιλούν για «εμπαιγμό» και από τα δύο κόμματα, της ΝΔ «γιατί προσπάθησε με ΜΑΤ να υλοποιήσει τη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή» και του ΠΑΣΟΚ «γιατί ψήφισε τον σχετικό νόμοτο 2003».


«Η απόφαση αυτή είναι ταυτόχρονα απάντηση στην εγκληματική αμέλεια- αν όχι ανικανότητα- που επέδειξαν οι ανευθυνοϋπεύθυνοι στην πρόσφατη πυρκαγιά, ολέθρια και βιβλική καταστροφή κυρίως για τους κατοίκους του Γραμματικού», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Το κοινοτικό συμβούλιο αναγνωρίζει ότι η αποχή από τις εκλογές στο Γραμματικό δεν επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα πανελλαδικά και δεν τροποποιεί τη σειρά εκλογής των βουλευτών της περιφέρειας Αττικής.
Τονίζει, ωστόσο, ότι «δίνει τη δυνατότητα σε όλο το χωριό, σαν μια γροθιά, να στείλει αγωνιστικό μήνυμα στην αυριανή κυβέρνηση».