Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 6:57:36 πμ
Πέμπτη, 14 Μαϊος 2009 07:35

Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας Αγιονερίου

Από το Γραφείο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη ανακοινώνεται ότι υπεγράφη η απόφαση ένταξης του έργου αγροτικής οδοποιίας  Αγιονερίου του Δήμου Πικρολίμνης στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007 – 2013, με συνολικό προϋπολογισμό 595.000 ευρώ.
Το έργο αφορά στην ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου σε δύο τμήματα: α) στον υφιστάμενο αγροτικό δρόμο, που οδηγεί από τον ασφαλτοστρωμένο δημοτικό δρόμο μεταξύ των οικισμών Νέου και Παλαιού Αγιονερίου στον επαρχιακό δρόμο Κιλκίς – Νέου Αγιονερίου και σε μήκος 1.456 περίπου μέτρων και β) στον υφιστάμενο αγροτικό δρόμο δυτικά του Νέου Αγιονερίου, που οδηγεί από τον οικισμό στο τοπωνύμιο «Εκκλησάκι» σε μήκος περίπου 425μέτρων.

Πρόγραμμα
περιοδειών
Στην εναρκτήρια εκδήλωση της τριήμερης Διεθνούς Συνάντησης με θέμα: «Η Ελλάδα προσεγγίζει τις Διεθνείς Αγορές – Διεθνές Συνέδριο για τα Τρόφιμα και τα Ποτά», που διοργανώνει αυτήν την Παρασκευή στις 11.00 στη Βέροια η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Επιμελητήριο Ημαθίας  θα παραστεί ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης.
Το Σάββατο, ο κ. Κιλτίδης θα έχει συνάντηση με τους μυδοκαλλιεργητές της Χαλάστρας ν. Θεσσαλονίκης, ενώ την Κυριακή θα παραστεί ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις επετειακές εκδηλώσεις του Πολυγύρου ν. Χαλκιδικής για την κήρυξη της επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική.
Τη Δευτέρα 18 Μαΐου, ο κ. Κιλτίδης θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ και στη Διεύθυνση Φυτοπροστασίας της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ.