Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 11:15:28 μμ
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008 09:45

Ασημένιος στα 110μ εμπόδια ο Γ. Λαζαρίδης

Την δεύτερη θέση στον τελικό του αγωνίσματος των 110 μ με εμπόδια του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ανδρών και Γυναικών που έγινε την περασμένη βδομάδα στο Ολυμπιακό Στάδιο (ΟΑΚΑ) της Αθήνας  κατέλαβε ο πρωταθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς Γιάννης Λαζαρίδης με επίδοση 14’’01. Μια επίδοση που θα ήταν σαφώς καλύτερη εάν οι αθλητές δεν είχαν να αντιμετωπίσουν τον ισχυρό αντίθετο άνεμο (-2,2 μ/δ)

Ο Λαζαρίδης σημείωσε χαλαρά 14’’04 στον προκριματικό αγώνα κερδίζοντας με άνεση την σειρά του. Στον τελικό, που διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής, ο εικοσιτετράχρονος πρωταθλητής τερμάτισε πίσω μόνο από τον Κώστα Δουβαλίδη σε μια κούρσα στην οποία  κρίθηκε με επίδοση 13’’74 η οποία είναι η καλύτερης φετινή του, αφήνοντας πίσω του μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος όπως ο Αλέξανδρος Θεοφάνωφ, ο Νίκος Φιλανδαράκης και ο Θεόπιστος Μαυρίδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κούρσα του τελικού αγωνίστηκαν στην τελική οκτάδα οι πέντε από τους δέκα καλύτερους Έλληνες εμποδιστές όλων των εποχών, γεγονός που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία του κιλκισιώτη πρωταθλητή.
Επόμενος στόχος του  Λαζαρίδη, που τα τρία τελευταία χρόνια γυμνάζεται στην Θεσσαλονίκη με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Παναγιώτη Ασλανίδη, είναι τα διεθνή μίτιγκ που διεξάγονται στην χώρα μας αλλά και η σειρά των ελληνικών γραντ πρι με ορίζοντα την επίτευξη του ορίου (13''72) και την συμμετοχή του τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνο τον Αύγουστο.
 Πετυχημένη ακόμη μπορεί να χαρακτηριστεί η εμφάνιση του άλτη του ύψους Κώστα Καρνάβα που με 2,00 στον  τελικό κατετάγη 12ος. Ωστόσο, ο Καρνάβας, έδειξε πως αν συνεχίσει την προσπάθεια είναι βέβαιο πως την επόμενη χρονιά μπορεί να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων Ελλήνων αλτών του ύψους.
Τέλος άτυχος φάνηκε στον προκριματικό του αγωνίσματος της σφυροβολίας ο Χάρης Χατζηαδαμίδης ο οποίος κατατάχθηκε 13ος με βολή στα 54,46 μ χάνοντας για επτά εκατοστά τη συμμετοχή του στον τελικό.