espa pkm

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2026, 4:55:07 πμ
Κυριακή, 01 Φεβρουαρίου 2026 20:12

Α.Τ. Παιονίας: Σύλληψη για 101.200 λαθραία τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 101.200 τεμάχια τσιγάρων και περισσότερα από 11 κιλά καπνού, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Συνελήφθη στις 30 Ιανουαρίου 2026 το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

 

Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος άνδρας εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφαλείας να επιβαίνει σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα στην οποία μόλις είχε τοποθετήσει 110 πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 2.200 τεμάχια τσιγάρα) και 11 συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους 550 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν, καθώς δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Σε έρευνα που έγινε σε οικία ιδιοκτησίας του αλλά και σε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούσε ως «καβάτζα», συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -950- πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 99.000 τεμάχια τσιγάρα) και
  • -213- συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους 10 κιλών και 650 γραμμαρίων,
    τα οποία κατασχέθηκαν, καθώς δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Επίσης κατασχέθηκε η δίκυκλη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε καθώς και το χρηματικό ποσό των 210 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.