Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 11:49:31 μμ
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:28

Αθλητικό Κέντρο «Μ. Αλέξανδρος»

Μια ιδιαίτερα σημαντική και άξια επαίνου πρωτοβουλία ανέλαβε ο Σύλλογος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Δήμου Δοϊράνης «Μ. Αλέξανδρος», να κατασκευάσει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο στον οικισμό της Δοϊράνης. Ένα μεγάλο όνειρο των μελών του Συλλόγου, τα οποία μέσα από τον αθλητισμό, θέλουν να αναδείξουν την περιοχή της λίμνης Δοϊράνης, να δώσουν πνοή στον τόπο τους, να δώσουν κίνητρα στην νεολαία και να αναπτύξουν δραστηριότητες σε κάθε επίπεδο, είτε αθλητικό είτε πολιτιστικό. Μια δύσκολη προσπάθεια που βασίζεται καθαρά στον εθελοντισμό και στην αγάπη τους για την ιδιαίτερη τους πατρίδα την Δοϊράνη, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους φορείς και τους Κιλκισιώτες να συνδράμουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Το περασμένο Σάββατο στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς, ο Σύλλογος παρουσίασε την αρχιτεκτονική μελέτη του αθλητικού κέντρου, την οποία σύνταξε ο αρχιτέκτονας Γιάννης Φαχουρίδης, σύμμαχός του για την πραγματοποίηση του μεγάλου αυτού ονείρου. Το αθλητικό κέντρο περιλαμβάνει σύγχρονα αποδυτήρια, τα οποία θα βρίσκονται κάτω από την κερκίδα 200 θέσεων, ξενώνα 8 δωματίων με δυνατότητα φιλοξενία τεσσάρων ατόμων το καθένα, ενιαίο χώρο εστιατορίου και αναψυχής καθώς και μουσείο ιστορίας του αθλητισμού της Δοϊράνης αλλά και όλου του νομού, οργανωμένο χώρο στάθμευσης και φυσικά ένα μνημείο του Μ. Αλέξανδρου. Ο Σύλλογος ζήτησε από τον Δήμο Δοϊράνης την παραχώρηση χρήσης για 49 έτη της έκτασης του γηπέδου, συνολικά 13 στρέμματα, ενώ το αθλητικό κέντρο θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει αθλητικές αποστολές και όχι μόνο.
Κάλεσμα σε όλους να ανταποκριθούν απεύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Δήμπαλας, που ήταν και ο βασικός εισηγητής της εκδήλωσης, ο οποίος είδε στην αίθουσα του συνεδριακού λίγους, καθώς στο πρώτο κάλεσμα του Συλλόγου δεν ανταποκρίθηκαν αυτοί που έπρεπε. Αυτό όμως δεν πτοεί τους ανθρώπους του Μ. Αλεξάνδρου που δείχνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι το τέλος.
Η κατασκευή του έργου είναι συνολικού προϋπολογισμού 150 χιλ. ευρώ. Ο κ. Δήμπαλας παρουσίασε τις δράσεις του συλλόγου για το επόμενο διάστημα  ενώ στην εκδήλωση τιμήθηκαν ο αρχιτέκτονας Γιάννης Φαχουρίδης, ο παραολυμπιονίκης Δημήτρης Ανατολάκης, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Τσάτσης και η ποδοσφαιρίστρια του ΠΑΟΚ Δήμητρα Παντελιάδου.
Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Δοϊράνης Γ. Καλπακίδης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δοϊράνης Ελ. Παπαδοπούλου, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Β. Χατζηαποστόλου, ο εκδότης των Ειδήσεων και δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης Κ. Τερζενίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Δήμπαλας, ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΣΚ Π. Κωτούλας, εκπρόσωποι παλαιμάχων, κ.α.

Χρήστος
Καναρόπουλος