Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 8:25:26 μμ
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 19:12

Βασίλης Σεργιαννίδης: Ελπίζουμε στους Αυτοδιοικητικούς και όχι στους δέσμιους πολιτικούς!

sergianidis

Την ελπίδα τους στους αυτοδιοικητικούς του «Καλλικράτη» εναποθέτουν οι βιομήχανοι της ΒΙΠΕ Κιλκίς και όχι «στους δέσμιους του Μνημονίου πολιτικούς της κεντρικής πολιτικής σκηνής», όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ. Βασίλης Σεργιαννίδης, κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας του φορέα, με την παρουσία του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, στον οποίο έπεσε και το φλουρί.

Ο κ. Σεργιαννίδης παρουσίασε τα όσα έχουν πετύχει οι επενδυτές και τους στόχους τους για τη ΒΙΠΕΚ, στον κ. Ψωμιάδη, στον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Χρήστο Γκουντενούδη, στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλο Τονικίδη, στον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Κιλκίς Θανάση Τζεβελέκη, στον αντιδήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Τσαντάκη, στους περιφερειακούς συμβούλους Παύλο Θωμαΐδη και Ανδρέα Βεργίδη, στη διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Θ. Παραστατίδη και σε βιομήχανους της ΒΙΠΕΚ.
Ο κ. Σεργιαννίδης τόνισε πως στα 25 χρόνια λειτουργίας της η ΒΙΠΕΚ είναι η πρώτη και μόνη πλήρως αυτοδιοικούμενη ΒΙΠΕ της Ελλάδας, από το 2000, και διαθέτει: Διοικητικό Κέντρο 800τ.μ., Βρεφονηπιακό Σταθμό, Πυροσβεστικό Σταθμό, Δίκτυο Φυσικού Αερίου, σύγχρονη και άρτια εξοπλισμένη Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού, Πρατήριο Υγρών Καυσίμων, Μόνιμο Γιατρό πρώτων βοηθειών και Ασθενοφόρο Οχημα, Τράπεζα Αίματος, Κυλικείο και Μόνιμη Φύλαξη για όλο το 24ωρο.

Στόχοι
«Οι στόχοι των επενδυτών μας για τα επόμενα χρόνια είναι η βελτίωση των υποδομών της ΒΙΠΕ αλλά και του νομού», τόνισε ο κ. Σεργιαννίδης.
«Άμεση προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Α’ φάσης της Βιομηχανικής Περιοχής και ειδικότερα των αμιαντοσωλήνων πιέσεως 3bar, με τους οποιους είναι αυτό κατασκευασμένο, με πλαστικούς σωλήνες 10 bar. Η άμεση αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης είναι απόλυτα αναγκαία, αφού:
- Η χρήση αμιαντοσωλήνων εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους υγείας όχι μόνο για τους εργαζόμενους στη ΒΙ.ΠΕ., αλλά και για το ευρύτερο καταναλωτικό κοινό, λόγω της λειτουργίας στη ΒΙ.ΠΕ. βιομηχανικών μονάδων με αντικείμενο την παραγωγή ειδών διατροφής.
- Η υπάρχουσα σήμερα πίεση των 3 bar δεν επαρκεί για την λειτουργία του δικτύου για τις ανάγκες πυρόσβεσης και τη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σταθμού.
Το έργο αυτό θα πρέπει να αναληφθεί και να εκτελεστεί από τον Δήμο Κιλκίς, ο οποίος συμμετέχει στον Φορέα Διοίκησης και Διαχείρισης της ΒΙ.ΠΕ. και προς τον οποίο καταβάλλουμε ανταποδοτικά τέλη ύψους 330.000 ευρώ ετησίως για να απολαμβάνουμε μόνο τον δημοτικό φωτισμό και τις υπηρεσίες ενός απορριμματοφόρου οχήματος, μπορεί δε να χρηματοδοτηθεί το έργο αυτό από την Περιφέρεια μέσω προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Θα διαπιστώσατε και ο ίδιος ερχόμενος σήμερα εδώ πόσο αναγκαία είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής της οδού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς και η σύνδεσή της με την Εγνατία οδό, αφού το μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου που υπάρχει σήμερα είναι στενός και ιδιαίτερα επικίνδυνος.
Η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου, που σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό του ΟΣΕ θα φθάσει στην πόλη των Σερρών, μέχρι την πόλη του Κιλκίς και τη ΒΙ.ΠΕ., είναι απόλυτα αναγκαία τόσο για την εξυπηρέτηση των απασχολούμενων στις εγκατεστημένες επιχειρήσεις, όσο και για την αποκέντρωση της πόλης της Θεσσαλονίκης.
Η σύνδεση της ΒΙ.ΠΕ. με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο είναι έργο που θα συμβάλλει στην διευκόλυνση της μεταφοράς πρώτων υλών και εμπορευμάτων από και προς τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις, υπάρχει δε σχετικός σχεδιασμός από τον  ΟΣΕ, όπου προβλέπεται η κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι την ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς.
Η σύνδεση της ΒΙ.ΠΕ. με το οδικό δίκτυο είναι έργο που επιβάλλεται από την ανάγκη παράκαμψης του Σταυροχωρίου και μη διευλεύσεως μέσα από κατοικημένη περιοχή μεγάλου αριθμού φορτηγών και επιβατικών αυτοκινήτων, που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τους κατοίκους. Για το έργο αυτό υπάρχει ο σχετικός σχεδιασμός και έχουν απαλλατριωθεί οι αναγκαίες εκτάσεις, η δε υπάρχουσα σήμερα οδική σύνδεση δεν ικανοποιεί τις ανάγκες αυτές, αφού η στενότητα του δρόμου και συνεχείς στροφές τον καθιστούν ιδιαίτερα επικίνδυνο.
Κύριε Περιφερειάρχα,
Η επί πολλά χρόνια θητεία σας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το έργο που έχετε επιτελέσει ως Νομάρχης Θεσσαλονίκης, μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε ότι στο πρόσωπό σας και υπό την νέα ιδιότητά σας οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι του ακριτικού νομού Κιλκίς θα βρουν τον συμπαραστάτη που έχουν ανάγκη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Με την ελπίδα αυτή σας εύχομαι καλή χρονιά και επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα».