Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021, 3:27:10 μμ
etpa
Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 16:58

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Σάντα - Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής κι ένα ελικόπτερο

Συντάκτης:

Μεγάλη όπως εξελίχθηκε πυρκαγιά ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή βορειανατολικά της Νέας Σάντας και σε απόσταση δυο χιλιομέτρων από τον οικισμό.

Η φωτιά, που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, κατακαίει αυτήν την ώρα, στις 5 το απόγευμα, θαμνώδη χαμηλή βλάστηση και λόγω του πνέοντος ανέμου κατευθύνεται προς το Περιστέρι και την Κριθιά.

 

Λόγω του δύσβατου της περιοχής το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων του Κιλκίς που επιχειρούν από τα πρώτα λεπτά είναι δυσχερές.

Καθοριστική στην εξέλιξη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς είναι η δράση πυροσβεστικού ελικοπτέρου, το οποίο ρίχνει εδώ και κάμποση ώρα νερό σε περιοχές που δεν μπορούν να φτάσουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς.

Με τη δράση του το πύρινο μέτωπο απομακρύνθηκε από τη Νέα Σάντα και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά πριν νυχτώσει.

Αρωγός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, στο έργο της κατάσβεσης προσήλθε από την πρώτη ώρα και ο Δήμος Κιλκίς θέτοντας στη διάθεση του έργου της κατάσβεσης βαρέα οχήματα-μηχανήματα, η δράση των οποίων όμως περιορίζεται από το δύσβατο χαρακτήρα της περιοχής, όπου το πύρινο μέτωπο. Μαζί τους στο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Χατζηαποστόλου και Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης.

Στην περιοχή επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς, συνεπικουρούμενη από άνδρες και μηχανήματα όμορων περιοχών.