Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, 8:48:10 μμ
Τετάρτη, 07 Μαϊος 2008 13:59

Βράβευση διακριθέντων μαθητών από τη Βουλή

Η Βουλή των Ελλήνων και το Ίδρυμά της για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, διά του Προέδρου τους κ. Δημήτρη Σιούφα, τίμησαν σε ειδική εκδήλωση τα ελληνόπουλα που κατέκτησαν κορυφαίες διακρίσεις σε Διεθνείς Επιστημονικούς Διαγωνισμούς Πληροφορικής, Μαθηματικών, Αστρονομίας και Αστροφυσικής κατά το έτος 2007.

Η βράβευση αυτή, που αποτελεί πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής κ. Σιούφα, πραγματοποιείται πρώτη φορά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο προκειμένου να αναδείξει και να επιβραβεύσει την προσπάθεια, την άμιλλα και τη διεθνή αναγνώριση Ελλήνων μαθητών σε πρωτοπόρους επιστημονικούς τομείς. Συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν δεκατέσσερις μαθητές (13 αγόρια και 1 κορίτσι) που διακρίθηκαν σε Βαλκανικές και Διεθνείς Ολυμπιάδες Πληροφορικής, Μαθηματικών, Αστρονομίας και Αστροφυσικής. Από αυτούς εννέα φοίτησαν σε δημόσια και πέντε σε ιδιωτικά σχολεία, ενώ τρεις προέρχονται από την πρωτεύουσα και έντεκα από την ελληνική περιφέρεια. Στα παιδιά δόθηκε έπαινος και χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ.
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Σιούφας, απευθυνόμενος στους μαθητές που βραβεύθηκαν, ανέφερε τα ακόλουθα:
«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και όλων των Κοινοβουλευτικών Πτερύγων, καλωσορίζουμε και τιμούμε σήμερα τις Ελπίδες των Ελλήνων. Σήμερα τιμούμε το Μέλλον. Στη μακραίωνα και πολυκύμαντη ζωή αυτού του Έθνους στηρίζαμε και στηρίζουμε την πορεία μας αλλά και την ίδια την επιβίωσή μας στους άξιους ανθρώπους που οδήγησαν και οδηγούν τη δύναμη του πνεύματος. Σ’ αυτούς ανήκετε και σεις, αγαπητά μου παιδιά. Είχατε το θάρρος να μετάσχετε και την ικανότητα και τη δύναμη του νου να διακριθείτε και να νικήσετε. Μας δώσατε έτσι περηφάνια για το παρόν και σιγουριά για το μέλλον της Πατρίδας μας…».