Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 1:40:27 πμ
Πέμπτη, 03 Απριλίου 2008 11:31

Βράβευση Ν. Σερασκέρη

Με την ανώτατη διάκριση της απονομής του Χρυσού Μεταλλίου για την τεράστια πολύτιμη και πολύχρονη ανιδιοτελή προσφορά του στον Ελληνικό κλασσικό αθλητισμό βραβεύτηκε από τον ΣΕΓΑΣ ο έφορος κλασσικού αθλητισμού και αντιπρόεδρος του ΓΑΣ Κιλκίς Νίκος Σερασκέρης.

Η εκδήλωση βράβευσης σωματείων μελών του ΣΕΓΑΣ, φιλάθλων και αθλητικών στελεχών, καθώς και εργαζομένων του ΣΕΓΑΣ που έχουν συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια, για την ανεκτίμητη προσφορά τους στον κλασικό αθλητισμό της πατρίδας μας, πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα πολύ εγκάρδιο κλίμα σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας.
     Εκτός του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο Βασίλη Σεβαστή, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και την τίμησαν με την παρουσία τους, ο ΓΓΑ Σταύρος Δουβής ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής Γιάννης Δημαράς ως εκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, οι Βουλευτές Γρηγόρης Νιώτης, Κώστας Γείτονας, Νίκος Καντερές, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΕ και αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Πεκίνο, Ισίδωρος Κούβελος, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης και πολλοί άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.
«Σήμερα εδώ είναι όλος ο ελληνικός στίβος, από όλα τα μήκη και πλάτη της πατρίδας μας», καλωσόρισε ο κ Σεβαστής με τη φράση αυτή όλους τους ανθρώπους του κλασικού αθλητισμού στην λαμπρή εκδήλωση της ομοσπονδίας και πρόσθεσε: «Ο αθλητισμός έχει δύο όψεις. Τον ορατό, δηλαδή τους αθλητές του, αλλά και τους αφανείς ήρωες τους σκαπανείς, δηλαδή τα σωματεία, που κρατάνε ανοικτές τις πόρτες του στίβου στη νεολαία. Τα σωματεία δεν κράτησαν μόνο τις αθλητικές αξίες ψηλά, αλλά ήταν και πυρήνες πολιτισμού και ειρήνης σε όλη την Ελλάδα, την Μικρά Ασία, την Αλεξάνδρεια και όπως αλλού υπήρξαν ελληνικοί σύλλογοι που άσκησαν και πατριωτική δραστηριότητα. Η Πολιτεία δεν έχει αποδώσει τις απαιτούμενες τιμές στους εργάτες του κλασικού αθλητισμού που βρίσκονται στις κυψέλες του κλασικού αθλητισμού, στα σωματεία αλλά και στις Ενώσεις. Είναι η ελάχιστη τιμή από το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ να βραβεύσει και να αποδώσει κοινωνική αναγνώριση σε αυτούς τους ανθρώπους".
Οι βραβεύσεις γίνονται με βάση τον κανονισμό βραβεύσεων που έχει θεσπίσει η ομοσπονδία από το 1955 και την βράβευση στον Νίκο Σερασκέρη έκανε το μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων κ. Ουίλς
Ο Νίκος Σερασκέρης είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΓΑΣ Κιλκίς. Από το 1984 ως ως το 1991 ήταν μέλος του ΔΣ του συλλόγου ενώ από το 1991 ως το 1995 ήταν Β΄ Αντιπρόεδρος και από το 1995 ως σήμερα είναι Α' Αντιπρόεδρος. Είναι έφορος στο τμήμα στίβου από το 1981 μέχρι σήμερα.