Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 6:08:29 μμ
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 15:28

Βρώμισαν τον Αγιάκ

 Το κάποτε πανέμορφο ποτάμι, τον Αγιάκ με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, μετέτρεψαν σε αποχετευτικό αγωγό οι υπεύθυνοι βιομηχανίας εδρεύουσας στη ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου. Διοχέτευσαν παράνομα στην κοίτη παραπόταμου του Αγιακ τα λύματα και υπολείμματα της κατεργασίας  γάλακτος καθώς και τη λυματ6ολάσπη από την μονάδα  πρωτοβάθμιου καθαρισμού που λειτουργεί στην εν λόγω μεταποιητική μονάδα προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή σε ένα ήδη επιβαρυμένο ποτάμι.
Το γεγονός συνέβη πριν λίγες ημέρες και ο Δήμαρχος Χέρσου Χρ. Ανθρακίδης, μόλις περιήλθε σε γνώση του το γεγονός, προσκάλεσε τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες. Ήδη διενήργησε αυτοψία στον χώρο ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Νίκος Ράπτης, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός, αλλά συνάμα πιστοποίησε και ως πηγή ρύπανσης τη γαλακτοβιομηχανία στην οποία και θα επιβληθεί όπως τόνισε, πρόστιμο.
Σημειώνουμε ότι και κατά το παρελθόν η εν λόγω βιομηχανία κατεργασίας γάλακτος
ρύπανε και πάλι τα νερά του ποταμού προκαλώντας την αντίδραση της δημοτικής αρχής και τω κατοίκων του Ελευθεροχωρίου και Ηλιολούστου.