Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, 10:06:20 μμ
Τετάρτη, 28 Μαϊος 2008 13:49

Δ. Τερζίδης: Προ των πυλών η κατασκευή του Δικαστικού

Ενόψει της αυριανής απεργίας δικαστικών υπαλλήλων και δικηγόρων με αίτημα την κατασκευή του δικαστικού μεγάρου στις δίδυμες - οι δικηγόροι δεν το λένε ευθέως, αλλά προς τα εκεί …κλίνουν - στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε προς ημερήσιας διάταξης σχετική ενημέρωση από τον Δήμαρχο Δ. Τερζίδη, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι (Μαρία Αμανατίδου) ζήτησαν διευκρινίσεις.

Ο πρόεδρος Δημ. Φωτιάδης διάβασε τη δήλωση του Υφυπουργού Κ. Κιλτίδη - δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο μας- με την οποία ο κ. Υφυπουργός θεωρεί για την κυβέρνηση το θέμα λήξαν καθώς αναφέρει ότι αποφασίστηκε οριστικά η χωροθέτηση και κατασκευή του δικαστικού στη μεραρχία.
Ο κ. Τερζίδης στη συνέχεια προανήγγειλε γοργές εξελίξεις το καίριο ζήτημα της παραχώρησης της έκτασης. Από το Υπουργείο Άμυνας διαμηνύθηκε ότι το θέμα της παραχώρησης των οχτώ στρεμμάτων από το στρατόπεδο Καραγιαννοπούλου απεμπλέκεται από τη λογική της συνολικής διευθέτησης των οικοπέδων των στρατοπέδων Καραγιαννοπούλου και Διαλέτη και η πράξη παραχώρησης αναμένεται εντός των προσεχών ημερών. Αμέσως μετά το δημοτικό Συμβούλιο θα παραχωρήσει το οικόπεδο των οχτώ στρεμμάτων στο ΤΑΧΔΙΚ και δεδομένης της εξασφαλισμένης πίστωσης, μπορεί να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή, υπογράμμισε ο κ. Τερζίδης.
Σχολιάζοντας τις απόψεις που εκφράζονται τελευταία επί του θέματος, ενόψει και της σημερινής απεργίας, ο κ. Τερζίδης παρατήρησε ότι η «ζωή δίνει τις απαντήσεις της».