Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 9:18:28 μμ
Πέμπτη, 02 Απριλίου 2009 04:21

Δάνεια χωρίς εγγύηση σε επαγγελματίες εμπόρους

Χαράς ευαγγέλια για εμπόρους, επαγγελματίες, βιοτέχνες και εν γένει την αγορά. Οι διοικήσεις τω ελληνικών τραπεζών, καθυστερημένα μεν, αλλά υπό το βάρος των ενοχών τους για τη μέχρι τώρα αρνητική στάση τους, αναθεώρησαν τη πολιτική τους και αποφάσισαν να ανοίξουν τις «κάνουλες» του χρήματος.


Από σήμερα και μέχρι την τυπική λήξη της οικονομικής κρίσης που κατατρύχει την οικονομία της χώρας, οι τράπεζες, μηδεμιάς εξαιρουμένης, θα εγκρίνουν τις αιτήσεις δανειοδότησης χωρίς μάλιστα να απαιτούν εγγυήσεις και πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Στην απόφαση αυτή συνέβαλε και η αποφασιστική στάση της κυβέρνησης που διαμήνυσε δια του αρμόδιου υπουργού Οικονομίας ότι θα επιβάλει υψηλότατα πρόστιμα σε όσους θα συνεχίσουν την αρνητική πολιτική τους  και θα συνεχίσουν το εμπάργκο δανεισμού, όπως στην περίπτωση του  ΤΕΜΠΜΕ.
Θορυβημένες από την υπουργική προειδοποίηση αλλά και υπό το βάρος της κοινωνικής ευθύνης οι διοικήσεις των τραπεζών αναθεώρησαν τη στάση τους και από σήμερα εγκρίνονται χωρίς κανένα περιορισμό τα δάνεια.
Όπως είναι ευνόητο η αλλαγή στάσης των τραπεζών αναμένεται να αναθερμάνει την αγορά του Κιλκίς, η οποία τις τελευταίες ημέρες υπέστη και το πλήγμα της κατάργησης του Κέντρου Νεοσυλλέκτων.
Πάντως ακόμα και η απόφαση κατάργησης δυνατόν να ανασταλεί δοθείσης της αποφασιστικής και δυναμικής αντίδρασης των τοπικών αρχών και φορέων της πόλης και του νομού .