Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 4:17:00 μμ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2009 15:27

«Δάσος, υγεία, πλούτος, πολιτισμός»

Με το σύνθημα «Δάσος, υγεία, πλούτος, πολιτισμός», πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος Ν. Σάντας, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Αυγούστου, στο παλαιό γήπεδο της Ν. Σάντας.
Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων ήταν αφιερωμένη στην μουσική. Τοπικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες πλαισίωσαν μια βραδιά με  ήχους ποντιακούς, λαϊκούς, έντεχνους, αλλά και ροκ.


Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Μπατζιάρης Γεώργιος, με την ειδικότητα του γεωπόνου, αναφέρθηκε στην μόλυνση του περιβάλλοντος και στάθηκε ιδιαίτερα στην σημασία της κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης όλων.
Το βράδυ της Κυριακής πλήθος κόσμου διασκέδασε με την ποντιακή επιθεώρηση «ΜΑΣΧΑΡΕΥΤΑ ΚΑΙ ΤΣΑΚΕΥΤΑ» από τον Ποντιακό –Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας-Συκεών- Θεσσαλονίκης. Μια παράσταση φτιαγμένη για μικρούς και μεγάλους, η οποία με την χρήση της ποντιακής διαλέκτου κατάφερε να ψυχαγωγήσει, να διασκεδάσει, να περάσει διάφορα κοινωνικοπολιτικά μηνύματα στον θεατή, αλλά και να ενδυναμώσει την αγάπη των ποντίων του Δήμου Γαλλικού στις παραδόσεις.
Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Γαλλικού, ο οποίος ήταν βασικός χορηγός της εκδήλωσης. Συγκεκριμένα ανέφερε: «θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο μας, που  στέκει πάντα δίπλα μας, στηρίζει και ενθαρρύνει κάθε μας προσπάθεια».
Το διήμερο, όπως και όλες τις δράσεις του συλλόγου, «αγκάλιασαν» πλήθος κόσμου από την τοπική κοινωνία, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη και την ευαισθησία για το περιβάλλον.
Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης, ο Ταξίαρχος της 71ης Α.Μ. Ταξιαρχίας Ν. Σάντας, ο Διοικητής του Α.Τ. Ν. Σάντας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζώτος Χριστόδουλος, Μάλγαρης Στέφανος και Χωλίδης Νικόλαος, ο Πρόεδρος Τ.Σ. Νέας Σάντας, κ. Σιούτης Κων/νος, η Αντιπρόεδρος του ΤΟΣΥΝ, Κυριακίδου Σεβαστή και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Θεσ/νίκης, κ. Βικτωρία Σαββίδου.
Χορηγοί ήταν ο Δήμος Γαλλικού, Anatomic Help ΑΕ, Αφοί Λεοντιάδη και o Σύλλογος Ποντίων Ν. Σάντας.