espa pkm

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2026, 10:42:49 πμ
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2026 10:32

Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. ν. Κιλκίς: "Σε τροχιά πλήρους υλοποίησης ο οδικός άξονας Χαλάστρα – Πολύκαστρο – Εύζωνοι"

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. ν. Κιλκίς για την εξέλιξη των έργων στον οδικό άξονα Χαλάστρα - Πολύκαστρο - Εύζωνοι. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

"Μπαίνει τέλος σε μια αδράνεια 40 και πλέον ετών

1φβ.jpg

Με γοργούς ρυθμούς και εντυπωσιακή πρόοδο συνεχίζονται οι κατασκευαστικές εργασίες αναβάθμισης στον κάθετο άξονα της ΠΑΘΕ Χαλάστρα – Πολύκαστρο – Εύζωνοι.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής και εθνικής σημασίας, το οποίο παρέμενε «βαλτωμένο» στα χαρτιά για πε-ρισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, καθώς καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε καταφέρει να το εκκινήσει και να το θέσει σε τροχιά υλοποίησης.

Η σημερινή πραγματικότητα στα εργοτάξια διαψεύδει την πολυετή στασι-μότητα.

 Μετά την οριστική υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης και την επίσημη έναρξη των εργασιών στις αρχές του 2026, τα μηχανήματα και τα εξειδικευ-μένα συνεργεία εργάζονται εντατικά σε πολλαπλά μέτωπα.  

Η πολιτική βούληση μετατράπηκε σε πράξη, σπάζοντας το κατεστημένο της αδράνειας και προσφέροντας στους πολίτες της Μακεδονίας, αλλά και στους χιλιάδες καθημερινούς χρήστες του δικτύου, τη σύγχρονη υποδομή που δικαιούνται. 

2φβ.jpg

Τα Βασικά Χαρακτηριστικά του Έργου 

Ο νέος, σύγχρονος και κλειστός αυτοκινητόδρομος, συνολικού μήκους 44 χιλιομέτρων, θα αντικαταστήσει έναν από τους πιο επικίνδυνους οδικούς άξονες της Βόρειας Ελλάδας.

6φβ.jpg

Το έργο περιλαμβάνει:   

  • Δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση μαζί με Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).
  • Κεντρική διαχωριστική νησίδα (στηθαίο ασφαλείας) που θα εκμηδενίσει τον κίνδυνο 

μετωπικών συγκρούσεων.

  • Πλήρη αναβάθμιση των ανισόπεδων κόμβων και των συνοδών υποδομών. 

3φβ.jpg

«Το έργο του άξονα Χαλάστρα – Πολύκαστρο – Εύζωνοι αποτελεί το πιο τρανό παράδειγμα 

ότι όταν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός και αποφα-σιστικότητα, τα μεγάλα λόγια γίνονται εργοτάξια.  

Ένας δρόμος-καρμανιόλα που υποσχέθηκαν όλες οι κυβερνήσεις των τε-λευταίων 

40 ετών, αλλά καμία (ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ ) δεν το άγγιξε, σήμερα κατασκευάζεται με ταχύτατους ρυθμούς.

7φβ.jpg

Με  συντονισμένες  παρεμβάσεις   οι  πολιτικές  ηγεσίες  του  νομού μας με  επικεφαλή τον  αντιπρόεδρος 

 της  βουλής  των  Ελλήνων  βουλευτής  Κιλκίς κ. Γεωργαντά, τον   αντιπεριφερειάρχη  Κιλκίς 

κ. Βεργίδη και τον   Δήμαρχο  Παιονίας  κ. Σιωνίδη, με  πείσμα  και  αποφασιστικότητα  διεκδίκησαν 

 ξεπερνώντας  μεγάλες  γραφειοκρατικές  δυσκολίες  και  έφεραν  σε  πέρας  την  αποστολή  τους.  

Στην  προσπάθεια  αυτή  η  ΔΕΕΠ  Ν.Δ  ν. Κιλκίς και η  ΔΗΜ.ΤΟ   Παιονίας, δεν  ήταν  αμέτοχοι.   

4φβ.jpg

Με  το  έργο αυτό δεν αναβαθμίζουμε απλώς την οδική ασφάλεια· ανοίγουμε μια νέα πύλη εισόδου 

για τον τουρισμό και το εμπόριο της χώρας μας, ενισχύοντας την τοπική και εθνική οικονομία».

Χρονοδιάγραμμα και Προοπτικές 

5φβ.jpg

Οι εργασίες, που βρίσκονται υπό τη συνεχή επίβλεψη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προχωρούν αυστηρά εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων, με στόχο την πλήρη ολοκλήρωση και παράδοση του αυτοκινητόδρομου.  

Η μεγάλη πρόοδος των εργασιών εγγυάται ότι η απομόνωση της περιοχής του Πολυκάστρου και του Κιλκίς ανήκει οριστικά στο παρελθόν."

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ  ΔΕΕΠ  Ν.Δ  Ν. ΚΙΛΚΙΣ