Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 8:05:04 μμ
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2007 07:58

Δεν «βάζουν υπογραφή» για το κτήριο του ΤΕΙ

Το σύγχρονο «γιοφύρι της Άρτας» του Κιλκίς, η κατασκευή του κτηρίου του ΤΕΙ στην πόλη μας , στοίχειωσε και παρά τις διαβεβαιώσεις των «αρμοδίων» ύστερα από ένα χρόνο ακόμα περιμένει την υπογραφή.

Στις «Εστιάδες» ο Γιάννης Γρυπάρης αναρωτιέται αν έγινε το θάμα κι άναψε η Εστία που έσβησε από την πρόσκαιρη αναμελιά των Εστιάδων

. Στο κλεινόν Κιλκίς ούτε οι προεκλογικές σκοπιμότητες αποδείχτηκαν ικανές για να  προκαλέσουν το θάμα της υπογραφής της σύμβασης ανάθεσης κατασκευής του κτηρίου του ΤΕΙ με τον ανάδοχο, εδώ κι ένα χρόνο, εργολάβο! Η αμυαλιά όσων κυβερνώντων διαχειρίζονται το έργο αποδεικνύεται ακατανίκητη.
Το ακόμα χειρότερο είναι πως το έργο ουσιαστικά έχει εγκαταλειφθεί. Από καιρού εις καιρόν και μόνο ύστερα από δημοσιεύματά μας, κινητοποιούνται οι κατ’ όνομα αρμόδιοι και σπεύδουν, ύστερα από διαβουλεύσεις, να ανακοινώσουν πως το κτήριο θα κατασκευαστεί εν τέλει, κι αν δεν είναι στο τρίτο θα ενταχθεί στο τέταρτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης κ.ο.κ.
Μάλιστα η τελευταία διαβεβαίωση που είχαμε προ μηνός ανέφερε πως η σύμβαση τελικά θα υπογράφονταν μεταξύ του προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Στ. Ιωαννίδη και του ανάδοχου εργολάβου, καθώς, όπως διαβεβαίωναν οι τοπικοί μας παράγοντες, είχαν αρθεί τα εμπόδια που απέτρεψαν την υπογραφή της σύμβασης, ένα χρόνο αφότου το έργο δημοπρατήθηκε!
Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Στυλιανός Ιωαννίδης σε ερώτησή μας, το πρωί της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου, αν υπέγραψε τελικά τη σύμβαση, απάντησε δια της γραμματέως του ότι η σύμβαση δεν έχει υπογραφεί!
Κατόπιν όλων αυτών  διερωτώνται εύλογα οι πολίτες του ν. Κιλκίς ποια αξία έχουν οι διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών παραγόντων του, ενώ είναι προφανές ότι το κύρος της κυβέρνησης έχει τρωθεί από την αδυναμία της να διεκπεραιώσει απλούστατα θέματα διαχείρισης δημόσιων έργων με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Θ.Π.