Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, 5:34:58 πμ
Πέμπτη, 01 Απριλίου 2010 06:13

Δέσμευση δημοτικού συμβουλίου Αξιούπολης

«Την παραμονή του φακέλου, ο οποίος αφορά στο έργο ανάπλασης των δύο κεντρικών πλατειών της έδρας του δήμου Αξιούπολης Παύλου Μελά και Ελευθερίας και της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, που τις συνδέει, στην αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας, την ΤΥΔΚ, αποφάσισε σ’ έκτακτη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Αξιούπολης», αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Αξιούπολης.


«Και τούτο, διότι από πλευράς της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων εκτιμήθηκε, ότι μετά την έγκριση της συγκοινωνιακής μελέτης, που κοινοποιήθηκε στο σώμα λίγο πριν την έκτακτη συνεδρίαση, δεν είναι αναγκαίο ο σχετικός φάκελος να ανατεθεί, όπως ήταν η αρχική πρόταση, στην έχουσα ανάλογες αρμοδιότητες τεχνική υπηρεσία του δήμου.
Από την πλευρά της η δήμαρχος Σόνια Συμεωνίδου, αφού υπενθύμισε τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια μέσα στα οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ολοκλήρωσης και έγκρισης των υπολοίπων μελετών έως τα τέλη Απριλίου, και της συμβασιοποίησης του έργου έως τα τέλη Ιουνίου, ζήτησε και έλαβε την δέσμευση από πλευράς όλων των μελών του δημοτικού συμβουλίου να συμπράξουν στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους προς την κατεύθυνση αυτή.
Η ίδια δεσμεύθηκε να φροντίσει, ώστε να συντομευθεί από πλευράς των μελετητών ο χρόνος εκπόνησης των αναγκαίων προμελετών και οριστικών μελετών όπως και της μελέτης εφαρμογής, ούτως ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος απένταξης του έργου από το πρόγραμμα «Θησέας», στο οποίο είναι ενταγμένο και έχει λάβει την σχετική προέγκριση.
Όπως δήλωσε η κ. Συμεωνίδου, «το έργο της ανάπλασης του κέντρου της Αξιούπολης είναι πολύ σημαντικό για την αναπτυξιακή προοπτική της και θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες, που μας αναλογούν, και για τις οποίες δεσμευθήκαμε, ούτως ώστε να εκτελεσθεί το συντομότερο και με τον καλύτερο τρόπο