Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, 4:57:52 πμ
Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 07:26

Κατάληψη εργαζομένων ΟΤΑ στο δήμο Κιλκίς

Τους εργαζόμενους του Δήμου Κιλκίς, που πραγματοποίησαν τρίωρη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Κιλκίς, δέχθηκε την Τρίτη 30 Μαρτίου στο γραφείο του, ο δήμαρχος Δ. Τερζίδης.
Οι εργαζόμενοι μετέφεραν τα αιτήματά τους, μέσω ψηφίσματος που ενέκριναν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης τους. Τα αιτήματα διάβασε στον δήμαρχο ο πρόεδρος του σωματείου τους Δ. Ταταρίδης, παρουσία δεκάδων εργαζομένων.


Ως γνωστόν, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ζητούν την διασφάλιση του εισοδήματος τους, την αποτροπή απολύσεων για κάθε μερίδα των συναδέλφων τους, δίκαιο φορολογικό κι ασφαλιστικό σύστημα κ.α.
Όπως τόνισε ο δήμαρχος Κιλκίς, τόσο ο ίδιος όσο και το σύνολο δημ. συμβούλων «θεωρούν δίκαια τα αιτήματα των εργαζομένων και σκληρά κι άδικα τα μέτρα που εφαρμόζονται, την αποδοτικότητα των οποίων θα κληθεί ν’ αποδείξει η κυβέρνηση».
Ο κ. Τερζίδης υπογράμμισε ότι ο Δήμος θα σταθεί αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζόμενων και θα στηρίξει με κάθε τρόπο τα αιτήματα τους. Ταυτόχρονα ζήτησε την αύξηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων στον Δήμο, έτσι ώστε ν’ ανατραπούν όσο το δυνατόν ταχύτερα τα αρνητικά οικονομικά δεδομένα που υφίστανται.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς     οι εργαζόμενοι  στους Δήμους τα Ν.Π.Δ.Δ.  και  τις Δημοτικές επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α .  του Νομού Κιλκίς  με τη σημερινή συγκέντρωση  και κατάληψη του Δημαρχιακού κτιρίου του Δήμου Κιλκίς  ,   εκφράζουμε την  έντονη διαμαρτυρία μας απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης για περικοπές μισθών και συντάξεων,κοινωνικά άδικων φορολογικών επιβαρύνσεων και μιας γενικότερης ''επίθεσης'' σε βάρος του εισοδήματος  των μισθωτών και των ασφαλιστικών -συνταξιοδοτικών τους   δικαιωμάτων .
Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε ,
Ουσιαστικές αυξήσεις . Οχι στη μείωση των αποδοχών μας.
Δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα.
Στήριξη του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.
Χρηματοδότηση των Ταμείων.
Υπογραφή Σ.Σ.Ε. και ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης  των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α.
Πλήρη μόνιμη και ενιαία σταθερή εργασία. Μονιμοποίηση των εργαζομένων Αορίστου Χρόνου . Καμία απόλυση εργαζομένου. Άμεση τακτοποίηση των συμβασιούχων.
Από τους αιρετούς των  Δήμων, των  Ν.Π.Δ.Δ. και των Δημοτικών Επιχειρήσεων των Ο.Τ.Α. του Νομού Κιλκίς, ζητάμε τη στήριξη  και αναπλήρωση του απολεσθέντος εισοδήματος των εργαζομένων , που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά το όριο των 3000 ευρώ  ετησίως.( από 1500 - 2000 ευρώ περίπου από τις περικοπές των μισθών , κατά περίπτωση και 840 ευρώ από την μη χορήγηση του επιδόματος Παραμεθορίων Περιοχών.)

Το ανωτέρω ψήφισμα υπογράφουν , ο Πρόεδρος και  τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Νομού Κιλκίς, τα  μέλη του Νομαρχιακού Τμήματος  Α.Δ,Ε.Δ.Υ.   Νομού Κιλκίς , Καρυοφύλλης Αλέξανδρος και Καραγιαννόπουλος Απόστολος,  και όλοι οι εργαζόμενοι  μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Κιλκίς.
Συμμετέχουμε δυναμικά  και αγωνιζόμαστε όλοι  για ένα καλύτερο αύριο.